Gå til sidens hovedinnhold

Buhagen Vest: – Dette har med å tilrettelegge for folk som vil etablere seg

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

15 av 27 politikere sa nei til å regulere området Buhagen Vest i 2018 til boligtomter for det skulle ikke bygges på dyrka mark. Surnadal Frp gikk for utbygging for dette er dårlig matjord. Dette er ei ekre som, ifølge fagfolk, har dårlig drenering og tynt lag med matjord.

Jeg håper det kan bli en runde til på dette arealet og flertallet går for utbygging. Dette har med å tilrettelegge for folk som vil etablere seg. Nær skole, barnehage og sentralt. Her anbefaler fylkesmannen utbyggingen, men 15 kommunestyremedlemmer sa nei.

Surnadal er en veldig attraktiv kommune å bosette seg i. Surnadal Næringsforening har laget en kjempefin velkomstgave «Surnadal i boks» til nye innflyttere.

For å få nye innflyttere, eller folk til å flytte hjem igjen, må vi først ha jobber og boliger. Uten at dette er i boks blir det lite tilflytting.

Vi må begynne i riktig ende. Er det en jobb å få MÅ vi kunne tilby attraktive tomter.

Vi må ha flere regulerte tomteareal sentralt.

Reguleringsplan for Syltøran ble vedtatt på siste kommunestyremøte. Det er det i dag 13 etablerte bedrifter rundt Syltøran. Planforslaget tilrettelegg for 36 dekar nytt næringsareal så her får vi håpe flere vil etablere seg.

Kommentarer til denne saken