Skal konkurrere sammen med 6.000 andre

Felix Baldauf og Eren Gjægtvik reiser til Baku og European Games i sommer.

Felix Baldauf og Eren Gjægtvik reiser til Baku og European Games i sommer.

Artikkelen er over 5 år gammel

Felix Baldauf til Baku.

DEL

Bryteren Felix Baldauf fra Braatt er tatt ut til å representere Norge i 98-kilosklassen når Aserbajdsjan er vertskap for nyvinningen European Games i sommer.

Les også: Gull-Felix knuste alle i Danmark

Det skal konkurreres i 20 sommeridretter i Baku. Norge sender rundt 60 utøvere. Det nye europeiske sommer-mesterskapet er et samarbeid mellom 50 europeiske olympiske komiteer. European Games er Europas svar på Asia-lekene og Afrika-lekene og Samvelde-lekene.

Ambisjonen for European Games er å samle de beste utøverne i Europa til mesterskap hvert fjerde år. I Baku skal det konkurreres i 253 medalje-øvelser, med mer enn 6.000 deltakere.

Vil ha medaljer

12 av idrettene vil være direkte eller indirekte kvalifisering til OL i Rio de Janeiro. Skyting, bordtennis og triatlon vil ha direkte kvoteplasser til Rio, mens for bueskyting, friidrett, boksing, judo, sykkel, svømming, taekwondo, bryting og volleyball vil European Games være «Road to Rio», enten ved at man kan oppnå rankingpoeng eller kvalifiserer seg i henhold til tids- eller resultatkrav (svømming og friidrett).

Per i dag ser det ut til at Norge vil delta i triatlon, turn, bryting, karate, beachvolleyball, boksing, sykkel, bueskyting, taekwondo, svømming/stup, padling, fekting og skyting.

Som en følge av Europaen Games, vil det ikke bli arrangert EM i bryting i år.

- Medaljemålet er å ta minst tre seniormedaljer og i tillegg minst fem topp-åtte-plasseringer. Disse målene er satt ut fra en forventning om at utøvere fra bryting, karate, boksing, sykkel, bueskyting, triatlon og skyting har potensial til å prestere opp mot medaljenivå. I skyting og triatlon tildeles kvoteplasser til Rio, og målet er at Norge skal ta to kvoteplasser i Baku. Mesterskap for unge utøvere er ikke et endelig mål, men en del av en utviklingsprosess.

- Særforbundene og Olympiatoppen er enige om at vi ikke skal ha resultatmål på vegne av juniorene i European Games, men felles mål om inspirasjon, motivasjon, læring og utvikling, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Kun én i hver vekt til OL

Selv om det ikke blir senior-EM i år, skal Baldauf være med i et europamesterskap. Han skal være med i 120-kilosklassen i U23-EM.

I samme mesterskap skal Martin Hamlet Nielsen bryte i 98-kilosklassen. De to kraftpluggene kjemper om å være Norges beste i 98-kilosklassen. Kun en av dem får være med i VM i Las Vegas i høst. Et VM som for øvrig er første uttaksstevne til OL 2016. De fem beste fra VM vil være kvalifisert til OL i Brasil. Resten vil bli tatt ut etter utvalgte Grand Prix-stevner.

Hamlet Nielsen tok bronse i senior-EM i fjor. Han er et knalltøft hinder for Baldauf i forhold til å nå målet om deltakelse i OL.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags