Felix vant bronse i U23-EM

Felix Baldauf klinket til med tredjeplass i U23-EM i Polen. Bildet er fra landskampsbrytingen i Braatthallen før jul. FOTO: RUNE EDØY

Felix Baldauf klinket til med tredjeplass i U23-EM i Polen. Bildet er fra landskampsbrytingen i Braatthallen før jul. FOTO: RUNE EDØY

Artikkelen er over 5 år gammel

Han brøt mot beist som var 25 kilo tyngre enn seg selv. Men medalje ble det.

DEL

Felix Baldauf fra Kristiansund slutter ikke å imponere. Søndag ble han bronsevinner da Europas beste brytere i alderen 19–23 konkurrerte under U23-EM i Polen.

– Det var bare så vidt at det ikke ble finale! Dette er den største prestasjonen noensinne av en herrebryter fra Kristiansund, sier trener Eren Gjægtvik, som fulgte mesterskapet hjemmefra på LIVE-stream.

Norge sendte tre mann til mesterskapet. Martin Hamlet Nielsen, som kjemper med Baldauf om en OL-plass i Brasil, fikk sjansen til å vise seg fram i 98-kilosklassen, som også er den vektklassen Baldauf er aktuell i.

– Felix får sjansen i 98-kilosklassen under senior-EM i høst. Han hadde egentlig ikke trengt å delta i helga siden han måtte opp i 130-kilosklassen, men Felix elsker utfordringer, og han elsker å vise hvor god han er. Og det greide han med glans. Han har vært i en veldig god flyt lenge nå. Han er klar for å slå alle. Han er tøff i hodet, og han er mentalt sterk, sier Gjægtvik.

Baldauf brøt fire kamper. Han slo utøvere fra Tyrkia, Litauen og Ungarn.

En bulgarsk bryter, som ifølge Gjægtvik var 130 kilo, ble hakket for tung for kraftpluggen fra Kristiansund.

– Felix ledet en god stund, men så var han ukonsentrert i noen sekunder, og da glipper det. Tyngden ble avgjørende. Felix veier 106 kilo, bulgareren veier 130. Han greide å dra seg av matta mens Felix hadde fått inn et tak på ham, sier Gjægtvik.

Baldauf skulle egentlig bryte bronsefinale i 19-tiden søndag kveld, men da motstanderen hans trakk seg, var det bare å dele ut medaljen til kristiansunderen.

– Han var veldig fornøyd selv med at det ble ny medalje. Men han ergrer seg litt over kampen mot bulgareren, sier Gjægtvik.

Selv om det er påske, betyr ikke det ferie for Baldauf.

– Litt roligere blir det, men vi kjører på med to treninger om dagen, sier Eren Gjægtvik.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags