Bare to er bedre i Norge

Lukas Baldauf (trener), Mathias Gunther, Marius Rønninghaug, Njål Høie, Magnus Grønvik, Preben Engdahl, Eren Gjægtvik (trener), Vegard Henden, Olav Stranna, Sindre Enaasen, Fredrik Heide, Albert Jenssen, Mads Wenaas og Othelie Høie hadde suksess i NM.

Lukas Baldauf (trener), Mathias Gunther, Marius Rønninghaug, Njål Høie, Magnus Grønvik, Preben Engdahl, Eren Gjægtvik (trener), Vegard Henden, Olav Stranna, Sindre Enaasen, Fredrik Heide, Albert Jenssen, Mads Wenaas og Othelie Høie hadde suksess i NM.

Artikkelen er over 5 år gammel

Suksess for Braatt i NM.

DEL

Braatts brytere reiste hjem fra årets norgesmesterskap for jenter og gutter (opp til 15 år) med ett gull, to sølv og en bronse.

Det som likevel gleder trener Eren Gjægtvik aller mest, er at Braatt ble tredje beste klubb av 32 deltakende lag i Lørenskog, og det til tross for at tre brytere skadet seg rett oppunder mesterskapet og ikke kunne delta.

– Resultatene viser at det jobbes godt. Dessuten er det mange som har to år igjen på aldersklassen 13-15 år, så her er det brytere vi vil få mye glede av de nærmeste årene. Her er det en ball som har begynt å rulle, konstaterer Gjægtvik.

Othelie Anette Høie vant 48-kilosklassen som hun ville med opptil 14 tekniske poeng i enkelte oppgjør. Gjægtvik mener datteren til NM-grossisten Gudrun Høie er landets klart beste og mest dominerende jentebryter for tida.

Størst framgang fra i fjor hadde likevel Magnus Grønvik i 53 kilo. Etter å ha blitt nummer 12 i fjor, ble det sølv i år.

– Han brøt stabilt og godt i de innledende kampene. Han var litt uheldig etter å ha vært litt for offensiv i finalen, men her er sølv godt som gull, sier treneren.

Den andre sølvmedaljen gikk til Mathias Gunther i 73 kilo. Her var det Trygve Pedersen fra Vadsø Atletklubb som ble for sterk.

Albert Jenssen tok bronsen i 60 kilo.

Njål Høie tok 4.-plassen i 66 kilo, mens Marius Rønninghaug tok 5.-plassen i 66 kilo. Ellers ble det 6.-plass til Vegard Henden i 35 kilo og Sindre Enaasen i 42 kilo.

Hizir Dagav var eneste bryter fra KAK som deltok i mesterskapet. Han tok en fin 4.-plass i klasse 35 kilo.

Baldauf og Kippernes uplassert

Om det ble pen premiefangst for guttene og jentene i Lørenskog, ble det en heller resultatløs helg for Felix Baldauf og Silje Kippernes. Balduaf deltok i Ungarn Grand Prix, et av verdens sterkeste stevner der det meste av verdenseliten i senior var på plass, mens Silje deltok i et juniorstevne i Black Diamond Cup, også det i Ungarn. Begge endte uplassert.

– Silje skadet kneet sitt og måtte trekke seg. Vi må bestille MR til henne når hun kommer hjem. Vi får håpe det ikke er noe alvorlig, sier Gjægtvik.

Ble trukket poeng

Baldaufs deltakelse var avslutningen på en 14 dagers treningssamling.

– Han sier at han likevel følte seg sterk. I den første kampen trakk han den beste ungareren. De sto jevnt til det sto igjen ca. 20 sekunder. Da kastet den svenske treneren inn svampen etter at Felix hadde gjort en aksjon som han mente fortjente poeng. Dommerne var imidlertid ikke enige, og Felix ble trukket ett poeng og tapte. Han var irritert etterpå, men det er slikt som kan skje i tette kamper, sier Gjægtvik.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags