Gå til sidens hovedinnhold

Brøt med tradisjonen: To Molderoser utdelt på Moldejazz

Den selvutnevnte Rosekomitéen brøt med tradisjonene og delte ut to Molderoser under årets festival.

Den 61. utgaven av Moldejazz er i gang. I år var det Åse Kleveland som fikk æren av å åpne festivalen. Her fikk Broen-vokalist Marianna Sangeti Angeletak Røe jazzstipendiatet på en million kroner. Det skriver Romsdals Budstikke.

Så var det klart for den tradisjonsrike utdelelsen av Molderosen. Molderosen er den høyeste utmerkelsen Moldejazz deler ut. Utmerkelsen gis til en person som har bidratt til å sette Molde på kartet.

I år mente imidlertid komiteen at det var nødvendig å hylle flere og dele ut to roser – én til en institusjon og én til en person.

Den første og mer utradisjonelle rosen gikk til Trondheim Jazzorkester og ble tatt imot av administrativ leder for «galskapen», Bjørn Willadsen.

– Rosekomiteen er stum av beundring over dette 20-årige mangehodede trollet som kommer rekende til hver festival og år etter år leverer fantastiske jazzopplevelser i alle mulige og umulige sjangre, sa Øyvind Aasgaard i Rosekomitéen.

– En ære

Den andre og mer tradisjonelle rosen gikk til journalist og jazzentusiast Johan Hauknes – ifølge komiteen mange år på overtid.

– Sjelden har noen vært så kvalifisert som ham! Gratulerer mange år for seint, sa Aasgaard.

Ifølge festivalmagasinet Fire Flate trodde Hauknes sel han kun var invitert til å holde et innlegg fra scenen under åpningsseremonien om den nye boken Fra Miraklet til templet – Residerende artister i Molde gjennom tjue år som han har skrevet, ledsaget av bilder fra fotograf Harald Opheim.

– En ære! Tusen takk, sa Hauknes fra scena.

Kommentarer til denne saken