Astrid Vebenstad, som leder av Bådalen helselag, fikk kulturprisen Bråtthesten for 2021. Hun fikk prisen utdelt under torsdagens kommunestyremøte i Averøy kommune.

Det var ordfører Ingrid Rangønes som delte ut prisen. Hun ga også noen rosende ord og blomster til prisvinneren.

Personen som hadde foreslått Astrid Vebenstad til prisen, skrev følgende i sin begrunnelse:

– I år synes jeg Astrid Vebenstad, leder i Bådalen helselag skal få Bråtthesten for det store arbeidet hun og resten av Bådalen helselag og mange gode hjelpere har lagt ned på Omfarøya, med stier, badebrygge, gapahuk, griller, bålpanne, bord, benker og toalett har de gjort Omfarøya til et svært populært samlingssted for mennesker i alle aldre; skolebarn, ungdommer, innvandrerfamilier, småbarnsfamilier og pensjonister. Stedet er tilrettelagt for både barnevogn og rullestolbrukere. De som bruker Omfarøya setter stor pris på denne fantastiske plassen, og det er sjelden eller aldri at noen ødelegger eller slenger fra seg søppel. Blomsterpottene med nelliker som ble satt på bordene i vår, står like fine da jeg gikk forbi i dag. Gammel som ung er kjempeflink å rydde opp etter seg! Det ser jeg på som et bevis på at folk setter pris på det arbeidet Astrid og helselagsdamene gjør. De legger ned utallige dugnadstimer hvert år, som «vaktmester» og dovaskere, vedlikehold og forbedringer. De skaffer utstyr, pynter, slår gress, rydder kratt og får Omfarøya til å skinne. Astrid er en kjempemotivator og flink til å få med seg folk, alltid positiv og i godt humør.

Averøy kommune skriver på sine nettsider at kulturprisen Bråtthesten er en hedersbevising og påskjønnelse. Den gis til personer, lag eller organisasjoner som uegennyttig har utført, eller lagt til rette for, tiltak innenfor kulturlivet i Averøy på en særlig positiv måte.