Brannvesenet skal øve – her blir det stengt

Det vil bli synlig røyk fra Skrøotunnelen tirsdag.

Det vil bli synlig røyk fra Skrøotunnelen tirsdag. Foto:

Møre og Romsdal fylkeskommune og nødetatene varslet om øvelse og stengt vei tirsdag 25. august.

DEL

Det blir redningsøvelse i Skrøotunnelen på fylkesvei 62 mellom Sunndalsøra og Eidsvåg tirsdag 25. august. Det vil bli synlig røyk fra tunnelen når øvelsen pågår.

Dette medfører kolonnekjøring i tidsrommene klokken 18-19 og klokken 20-21. Men mellom klokken 19 og 20 blir tunnelen helt stengt.

Det er ikke lokal omkjøring på stedet, så alternativet er å kjøre via E39 og riksvei 70 gjennom Tingvoll.

– Det skjer færre ulykker i tunneler enn på veiene, men ulykkene blir ofte mer alvorlige. Brann og ulykker inne i tunneler er en stor utfordring for nødetatene og derfor veldig viktig å øve på, sier brannvernleder Olav Amund Myklebust i Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Skrøotunnelen er 2,3 km lang. Tunneler over 500 meter er definerte som særskilte brannobjekt etter forskrift om brannforebygging, og det er krav om at alle tunneler skal ha en egen plan for beredskap og at det er jevnlige øvelser med nødetatene.

Møre og Romsdal fylkeskommune minner om at man aldri skal kjøre inn i en tunnel som er stengt med røde lys eller bom. Det er også viktig å bruke nødtelefonene inne i tunnelen og ikke mobiltelefon – dette fordi operatørene hos Veitrafikksentralen skal se hvilke tunnel man ringer fra og nøyaktig hvor i tunnelen man befinner seg.

Det er krav om jevnlige øvelser med nødetatene i tunneler over 500 meter.

Det er krav om jevnlige øvelser med nødetatene i tunneler over 500 meter. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken