Gå til sidens hovedinnhold

Brann i trafo og stolper – E39 var stengt i halvannen time

Kraftig lynnedslag førte til brann og stenging av E39.

Like før klokken 18 tirsdag kveld begynte det å brenne i en transformator og flere strømmaster på Fursetfjellet mellom Gjemnes og Molde.

Dette skjedde i nærheten av Roaldset, på Molde-siden av Fursetfjellet. Brannmannskap fra flere stasjoner rykket ut til stedet.

– Det brenner i stolper, trafo og koblingsbokser etter et kraftig lynnedslag, opplyste 110-sentralen i Møre og Romsdal mens slokkingsarbeidet pågikk.

Trafikale utfordringer

Brannen førte til at E39 mellom Batnfjord og Oppdøl ble stengt. Vegtrafikksentralen Midt-Norge opplyste om stengingen klokken 18.15, og veien ble ikke åpnet før cirka klokken 19.35.

– Vi er på stedet og driver med trafikkdirigering. Det er en del trafikale utfordringer nå som E39 er stengt, fortalte operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav i 19-tiden.

– Mannskap fra kraftselskapet jobber med å fjerne gjenstander fra veibanen. E39 vil bli åpnet så fort som mulig, men de må gjøre seg ferdig på stedet, fortsatte Reite.

Jobber utover kvelden

Politiet fikk melding om brannen klokken 17.50 tirsdag.

Klokken 19.20 opplyste Nordmøre og Romsdal Brann og redning IKS at brannen var slokket og at mannskapene jobbet på stedet med sikring av skadestedet.

Et kvarter senere kunne altså E39 åpnes igjen.

Folk fra kraftselskapet Istad jobber videre utover kvelden med trafostasjonen og kraftlinjer, mens brannvesenet er ferdige på stedet.

Mange uten strøm

Hendelsen førte også til at store deler av Gjemnes og Molde var uten strøm i en periode tirsdag.

Istad Nett opplyser på Twitter at det er stor lynaktivitet i området og at det er rapportert om flere feil.

«Flere kunder i Gjemnes, samt Skåla-halvøya, er uten strøm. Flere kunder i Molde har vært uten strøm, men de skal nå ha fått tilbake strømmen. Rundt 1.800 kunder var strømløs i Molde by», skriver kraftselskapet.

TIPS OSSTLF: 06501 Epost: redaksjonen SMS/MMS: TKMMS til 2005

Kommentarer til denne saken