Gå til sidens hovedinnhold

– Bør finne tilbake til de gode samarbeidsformene fra Baardset/Stølan/Hestnes

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ole Ledahl, styreleder Nordlandet grendalag

Equinor sin metanolfabrikk på Tjeldbergodden er et synlig bevis på at nært og godt samarbeid for næringsutvikling er mulig, og ikke minst særdeles viktig for vekst og utvikling.

Aure, Heim og Hitra bør etter undertegnedes mening finne tilbake til de gode samarbeidsformene som ble etablert av de tre ordførerne Knut Baardset, Johan Stølan og Egil Hestnes. Deres samarbeid var visjonært og banebrytende, og dokumenterte at villet samarbeid tufta på kunnskap, samhandling og et krystallklart mål bærer frukter.

Sammen har Aure, Heim og Hitra en unik mulighet for å skape en slagkraftig verdiskapingsregion langs «den blå E6» (Trondheimsleia), men det krever både mot, vilje og ikke minst knallhard jobbing både fra politisk og administrativt nivå i de tre kommunene.

Med unntak av ferjeforbindelsen Kjørsvikbugen-Laksåvika, hvilket selvsagt er et svært viktig og prisverdig prosjekt, kan det synes som om det er heller lite som skjer rent konkret i felles regi når det gjelder næringsutvikling. For Aure sin del vil det nå være avgjørende å konkretisere enkelte prosjekter med utgangspunkt i strategisk næringsplan for kommunen, og med bakgrunn i dette vurdere om det kan være aktuelt å gjøre strategiske valg for et interkommunalt felles næringsutviklingsprosjekt.

Les også

Nordlandet, viktig base for videre vekst og utvikling i Aure

Les også

– Få fart på prosessen om regiontilhørighet

Med den hardtarbeidende og visjonære ordføreren vi har i Aure vil nok dette bli ivaretatt på beste måte.

Som kjent er det vanskelig å gjenskape suksess, og i den forbindelse kan det være verdt å nevne følgende:

En særdeles viktig lærdom å ta med seg fra Baardset, Stølan og Hestnes er også at et konkretisert forpliktende partnerskap tufta på gjensidig tillit og respekt har gode sjanser helt inn Løvebakken.

Kommentarer til denne saken