Nytt kjøkken på sparebluss

Gi gamle stoler nytt liv med maling.

Gi gamle stoler nytt liv med maling. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

DEL

(Siste) Du trenger ikke å tømme lommeboka for å fikse opp kjøkkenet. Små grep kan nemlig gi store effekter, skriver ifi.no.

Et malingsspann, nye tekstiler og en rull med tapet eller litt folie kan gjøre susen.

1. Mal stolene. Det er lett å tenke at de litt slitne, gamle kjøkkenstolene passer best på dynga. Men så lenge de er hele og i god stand, er det ingen grunn til at de skal havne der. Gjør det til et lite «gjør det selv»-prosjekt og mal stolene nye! Bruk en ekstra robust maling, gjerne en forsterket akrylkvalitet.

2. Ta inn nye tekstiler. Det er utrolig hva du kan gjøre med litt tekstil. Nye gardiner, et teppe på gulvet, noen friske puter eller et par nytrukne stoler – det er lite som skal til før hele rommet blir som nytt.

3. Forny halvmeteren. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det en liten halvmeter som skriker etter fornying. Et malingsspann eller en liten rull med tapet er alt du trenger for å sette et personlig preg her. Velg en vaskbar maling eller gå for en tapet som tåler litt, helst vinyltapet. Og beskytt det gjerne med en glassplate, i hvert fall i sprutsonen. Det finnes også egne plater som er laget spesielt for denne delen av kjøkkenet.

4. Lag en tavle. Mal en oppslagstavle på skapet eller veggen, der du kan holde orden på handlelister og kalendere. Både dekorativt og praktisk! Du får tavlemaling i både klassisk sort og i ulike farger.

5. Få «ny» kjøkkeninnredning. En rimelig måte å forandre hele kjøkkenet på, er å male kjøkkeninnredningen i en ny farge. Det koster ikke stort og er en enkel jobb. Eller du kan feste selvklebende designfolie på slette skapdører og oppnå et helt nytt uttrykk.

6. Mal gulvet. Vegger, tak og gulv er store flater som gjør mye med et rom. Gulvet er enkelt å male, siden det i motsetning til vegger ikke har vinduer, skap eller hyller du trenger å bry deg om. Du må bare få ut møblene og forsikre deg om at gulvet er rent, fast og tørt før du setter i gang. De aller fleste gulvmaterialer kan males. Bruk en god og slitesterk gulvmaling. Disse malingene er utviklet spesielt for å tåle å bli tråkket og sølt på. (ANB)

Artikkeltags