Gjør barnerommet klart til skolestart

Med magnetmaling kan de minste holde orden i egne saker, som ukeplaner, beskjeder og huskelapper. De kan selvfølgelig leke seg litt også.

Med magnetmaling kan de minste holde orden i egne saker, som ukeplaner, beskjeder og huskelapper. De kan selvfølgelig leke seg litt også. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mange spente småbarn begynner snart på skolen, og trenger god plass til å gjøre lekser. Her er fire smarte tips for å få barnerommet klart til skolestart.

DEL

(Siste) Enten de skal begynne på skolen for første gang eller de rykker opp et trinn, er det kanskje behov for å oppdatere lekseplassen til barna litt.

Det gjelder å skape arbeidslyst og orden og legge til rette for kreativ utfoldelse. Her er tipsene du trenger for å skape en god lekseplass for de små i huset:

1. Skap en plass de vil være

Det første og kanskje viktigste tipset: Lag en lekseplass der barna faktisk ønsker å oppholde seg. La de selv være med på å plukke ut farger, tapeter og mønstre.

Lærelysten går kanskje opp et par hakk hvis de får sitte en plass de liker, blant farger og motiver som motiverer dem, skriver ifi.no.

2. Skap en plass de kan få utløp for kreativiteten

Det finnes mange smarte løsninger som er godt egnet til å få fart på kreativiteten. Lag en tavle med tavlemaling eller whiteboardmaling over skrivebordet, eller heng opp selvklebende tavlefolie på skapdøren eller fest det på pulten.

Her kan barna tegne og skrive alt de orker, uten at vegger eller møbler tar skade av det.

3. Skap en plass de kan holde orden på lapper og beskjeder

Med skolestart kommer også beskjeder, ukeplaner og huskelapper. Da er det smart å holde orden i sakene.

Saken fortsetter under bildet.

Mal skrivebordet eller veggen med tavlemaling, så kan de minste både tegne, regne og skrive så mye de vil.

Mal skrivebordet eller veggen med tavlemaling, så kan de minste både tegne, regne og skrive så mye de vil. Foto:

Maler du med magnetmaling, kan du henge opp det du ønsker. Det kan fint også kombineres med tavlemaling, så man får to funksjoner i ett.

4. Skap en plass de kan lære

Du kan fint inspirere til læring rett på veggen. Det finnes mange kule tapeter som kan reflektere barnas interesser og samtidig være dekorative og lærerike. Det trenger absolutt ikke å være kjedelig for å være lærerikt!

Hva med et kart, alfabetet eller kanskje verdensrommet? Nøkkelen til en god arbeidssone ligger i motivasjon, kreativitet, lærelyst og orden. Legg til rette for det, så kanskje leksedagene blir litt lettere å takle. (ANB)


Artikkeltags