Det er ikke mammas drøm som skal vises på barnerommet

Det bør være lov å være litt kreativ på barneromsgulvet. Med linoleumsfliser er det enkelt å mikse og matche ulike farger og mønstre til et morsomt gulv som står i stil med barnet som skal bo der.

Det bør være lov å være litt kreativ på barneromsgulvet. Med linoleumsfliser er det enkelt å mikse og matche ulike farger og mønstre til et morsomt gulv som står i stil med barnet som skal bo der. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Der de minste skal sitte, stå og leke trengs gode underlag.

DEL

(Siste) Når barnerommet skal pusses opp, er det viktig å ta hensyn til at det tilbringes mye tid på gulvet. Her skal det lekes, krabbes og sittes.

– Du bør alltid tenke over behovet ditt før du velger gulv. Og barnerommet er ikke noe unntak, sier Bjørn Musum hos Musum Interiør.

Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett mener vi må velge et gulv som tåler at barna lever og leker der, samtidig som det fremmer god akustikk og er mykt og behagelig å gå på.

Siden gulvet på barnerommet brukes på en mye mer aktiv måte enn andre rom i boligen, er det naturlig å tenke komfort. Barn føler nemlig gulvet med hele kroppen.

– Barn oppholder seg veldig mye på gulvet, og derfor er det viktig at det er mykt, varmt, trygt og innbydende, forklarer Bigum Borgen.

Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring er enig, og peker også på en annen viktig egenskap.

– Velg et gulv som ikke er kaldt. I tillegg bør det være hygienisk og lettstelt, da det ofte kan bli søl, sier hun til ifi.no.

Det finnes mange ulike typer gulv som kan ha gode egenskaper for et barnerom. Men du må se lenger enn bare til valg av type gulv. Det er nemlig viktig å stille krav også innenfor den spesifikke gulvtypen du vil ha. 

– Hvis du for eksempel går for teppe, som er populært på barnerommet fordi det er så lunt og varmt, bør du også velge noe som er slitesterkt, og gjerne med lav og tett luv, slik at det er enkelt å holde rent og fjerne flekker, råder Bjørn Musum. 

I tillegg til komfort og enkelt renhold, er det viktig å velge et gulv som tåler litt – og som demper litt lyd. Her kjøres lekebiler, fargestifter flyter fritt og leker faller i gulvet. 

Saken fortsetter under bildet.

Komfort står høyt på lista når gulv til barnerom skal velges. Og lite slår teppegulv når det kommer til det. Med teppefliser er det også enkelt å bytte ut en flis ved søl og grising.

Komfort står høyt på lista når gulv til barnerom skal velges. Og lite slår teppegulv når det kommer til det. Med teppefliser er det også enkelt å bytte ut en flis ved søl og grising. Foto:

– Slitestyrke er viktig på et barnerom, der leken ofte er vilter. Men like viktig er ro og stillhet når det er tid for å sove, påpeker Bigum Borgen. 

Til sist er det også viktig å påpeke at det ikke er mammas interiørdrøm som skal vises på barnerommet. Den kan bli igjen i stua. Tenk heller på hva han eller hun som skal tilbringe mye tid der kanskje liker å oppholde seg i. 

– Unger er generelt glad i farger, mens vi voksne ofte er litt reddere for at det skal bli for mye. Et barnerom gir deg mulighet til å tørre litt mer, her kan du eksperimentere mer med morsomme farger og mønstre. Det er jo et avgrenset område, og du trenger ikke nødvendigvis tenke ti-tjue år fram i tid. Et barnerom forandres jo uansett oftere enn andre rom i boligen, etter hvert som barnet vokser, påpeker Gunni Marie Blunck. (ANB)

Artikkeltags