Slik skaper du ei praktisk stue

Bruk farger og tekstiler til å skape en helhet i interiøret på tvers av sonene.

Bruk farger og tekstiler til å skape en helhet i interiøret på tvers av sonene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hemmeligheten ligger i å skape soner i det store rommet.

DEL

Stua er som regel boligens største oppholdsrom. Den skal fylle mange funksjoner og samtidig være et godt rom å være i. Her er tre små tips til oppusingen slik at stua blir mest mulig praktisk og koselig.

Stua er et bruksrom. Den skal benyttes til både festlige sammenkomster, måltider, filmkvelder, ettermiddagslurer, barnelek og kvalitetstid med familien, skriver ifi.no.

Den skal være praktisk og et godt sted å slappe av.

1. Lag soner med gulvtepper

Det er ikke helt enkelt å innrede en stor stue.

Hemmeligheten ligger i å skape soner i det store rommet. Da får du utnyttet stua fullt ut, og du skaper et slags skille mellom de ulike delene av rommet.

En enkel måte å skape soner på, er å bruke gulvtepper. Ved å samle møbler på et teppe, for eksempel en sittegruppe, vil teppet fungere som en ramme som avgrenser sonen fra resten av rommet. Ved å lage klare brukssoner for ulike aktiviteter, blir rommet også mer ryddig og oversiktlig.

2. Bind rommet sammen med farger og tekstiler

I ei stor stue med flere soner er det ekstra viktig å tenke helhet. For selv om stua deles opp i soner, er det lurt å tenke på at rommet bør ha en rød tråd for at det ikke skal oppleves rotete.

Det er lurt å bruke farger og tekstiler til å binde rommet sammen og skape en helhet. Ta opp igjen farger fra et tapet du har brukt og finn tekstiler som har de samme fargene i seg.

Hvis du gjør dette på tvers av sonene i rommet, vil stua enklere oppleves som én enhet, selv om de ulike sonene har forskjellige funksjoner.

3. Mal veggen bak TV-en

Her er et et smart, lite tips til slutt. Vi har blitt vant til å ha underholdning tilgjengelig hele døgnet. Hos mange får TV-en hedersplassen i stua. En stor, svart boks troner i rommet foran sofaen.

Mange føler at TV-en får for mye oppmerksomhet, også når den er avslått. Et lurt triks er å male veggen bak TV-en i en mørk grå farge, så går den mer i ett med veggen når den er avslått.

Da blir TV-kroken roligere, og boksen vil ikke ta for mye oppmerksomhet i rommet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken