Det skriver klubben på sine nettsider.

– Styret i Aalesunds Fotballklubb har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Lars Bohinen. Etter opprykket til Eliteserien i fjor, har klubben i år levert svake resultater over tid. Vi ligger på bunn av tabellen etter halvspilt serie, og ser behov for å gjøre endringer for å videreutvikle AaFK som toppklubb, skriver klubben.

AaFK ligger sist på tabellen med sju poeng etter 15 kamper og en målforskjell på grusomme 21–46.

– Jeg synes først og fremst at det er trist. Jeg synes det er kjipt. Vi har hatt to et halvt år der vi har lært mye av ham, og fjorårssesongen var en stor opptur, sier kaptein Fredrik Carlsen til Sunnmørsposten.

Lørdag tapte nyopprykkede AaFK 1–3 hjemme mot Haugesund. Etter det nederlaget skrev lokalavisen Sunnmørsposten dette: «Klubbledelsen ikke har noe valg. Bohinens tid i klubben er over».

Det fikk de rett i.

– Et av hovedkriteriene ved ansettelse av Lars Bohinen i 2018 var å videreutvikle klubbens trenings- og prestasjonskultur i A-laget. Vi ønsker å takke Lars for den innsatsen og samarbeidet gjennom over 2,5 år. Vinner av OBOS-ligaen i fjor blir stående igjen som et trofé i klubben. Vi ønsker Lars lykke til videre, skriver klubben videre.

Bohinen tok over AaFK i desember 2017. I hans første sesong ble det 3.-plass i 1. divisjon og kvalikspill til Eliteserien, men tap i den avgjørende «finalen» for Stabæk. Sesongen etter ble det poengrekord og opprykk.

Tidligere i sesongen har Eirik Horneland (Rosenborg) og Lars Arne Nilsen (Brann) mistet trenerjobben.

Bohinen har ikke besvart NTBs henvendelser.