Blir umulig å reise kollektivt på Smøla

SMØLA UNGDOMSRÅD - Fra venstre øverste rekke:  Martin Kjønnø Soleim, Amanda Kvammen, Ingelin Neerland Kruse, Maja Linnea Sørlie, Lone Kjønnø Soleim, Elise Antonsen Lura, Heidi Fagerheim Fra venstre nederste rekke: Edith Rokstad, Linus Lura Kjønhaug, Hallvard Osen, Vegard Baadnes

SMØLA UNGDOMSRÅD - Fra venstre øverste rekke: Martin Kjønnø Soleim, Amanda Kvammen, Ingelin Neerland Kruse, Maja Linnea Sørlie, Lone Kjønnø Soleim, Elise Antonsen Lura, Heidi Fagerheim Fra venstre nederste rekke: Edith Rokstad, Linus Lura Kjønhaug, Hallvard Osen, Vegard Baadnes Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Busstilbudet på Smøla har aldri vært helt tilfredsstillende. Med reduksjonen i rutetilbudet blir det nå enda vanskeligere å reise kollektivt, for ikke å si umulig. Alle rutene på helg, på vestsiden av øya, er kuttet. Rutene som går sent på ettermiddagen på fredager og på søndagskveldene er spesielt viktige for pendlerne, men også for de som skal til og fra byen. Dette gjør det vanskeligere for alle elevene på videregående fra vestsiden som pendler til og fra øya i helgene. Kuttet vil føre til at flere kjører med personbiler til og fra hurtigbåten, som igjen ikke er bra for miljøet.

Gjennom året foregår en rekke arrangement rundt omkring på øya. Kuttet i rutetilbudet vil gjøre det vanskeligere for turister å komme seg rundt. Da vil det kanskje bli mindre attraktivt for turistene å komme hit?

Denne reduksjonen i rutetilbudet påvirker også de ungdommene som fortsatt bor på øya. Uten busser som går vil flere unge ha problemer med skyss til og fra ulike arrangementer, kulturskole eller jobb. Det gjør det umulig for unge uten foreldre som kan kjøre dem, å delta på fritidsaktiviteter eller arrangementer etter skoletid.

Selv om denne reduksjonen gjør det enda vanskeligere å komme seg rundt på øya, kan man også enkelt forstå hvorfor disse rutene er blitt kuttet. Med så lite som 0,37 og 0,54 passasjerer på enkelte ruter på helg, er det liten vits for bussen å kjøre. Med miljø-perspektivet tatt i betraktning, så bør ikke tomme busser fortsette å kjøre rundt Smøla. Finnes det løsninger som gjør at busstilbudet på Smøla kan bli mer miljøvennlig?

Smøla ungdomsråd krever at fylket jobber frem et tilfredsstillende og miljøvennlig kollektiv-tilbud for befolkningen på Smøla, slik at flere kan bruke bussen på en effektiv og god måte!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken