Vegard By, som opprinnelig kommer fra Molde, blir kirkemusiker på heltid i Tingvoll. Det opplyser kirkeverge Marit Linberg i en pressemelding.

Dermed blir han å se i kirkene i Tingvoll og Straumsnes fra og med august i år.

By er utdannet til kantor ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og har videreutdanning i kirkelig barnekorledelse.

Etter en del år som kantor i Sandnessjøen og Kirkenes, fikk han mulighet til utdanning hos Avinor og har siden 2011 jobbet som AFIS-fullmektig i Brønnøysund. I denne perioden har han tatt enkelttjenester som organist, konsertoppdrag, samt ledet kor og selv vært korsanger.

Interessen for orgel ble tent som sanger i Schola Cantorum, som i sin tid ble startet av Knut Aambø som da var domkantor i Molde.

Etter grunnleggende undervisning i piano fikk han etter hvert begynne å spille orgel hos domkantor, og siden utdanning i kirkemusikkfaget.

– Med dette grunnlaget og en tydelig interesse for arbeidet med gudstjenester og salmesang, gleder vi oss til å få Vegard By som kirkemusiker på heltid i Tingvoll, sier Linberg.

– Vi vil samtidig takke Tor Strand, som standhaftig har hjulpet oss gang på gang mens vi har vært på søking etter en fast kirkemusiker i staben, legger hun til.

Det er mye som skjer i kirken i Tingvoll for tiden. Nylig ble det også ansatt en ny prest, Toril Stendahl. Også hun starter i jobben fra august.