Blir irritert når partneren tilbyr godteri

GODTERI: En av fire blir irriterte når partneren tilbyr dem godteri eller annen usunn mat.

GODTERI: En av fire blir irriterte når partneren tilbyr dem godteri eller annen usunn mat. Foto:

DEL

Folk i Møre og Romsdal har blitt spurt om hva de synes om at partneren tilbyr dem godteri eller usunn snacks i hverdagen.

En fjerdedel svarer at det er irriterende, fordi det frister å spise det. På landsbasis er det slik at kvinner misliker det i høyere grad enn menn.

Hele ni av ti innbyggere i fylket møringer skulle ønske de hadde en sunnere livsstil, ifølge en spørreundersøkelse nylig gjennomført av YouGov for Herbalife Nutrition.

Blant de spurte i fylket som er i parforhold, føler nesten halvparten at partneren påvirker helsen deres. Mia Bergmann, nordisk sjef i ernæringsselskapet understreker at kvinner og menn har ulike syn på saken.

– Generelt i Norge føler kvinner seg i større grad negativt påvirket av partneren, mens flere menn synes at partneren har en god påvirkning på helsen sin, slår hun fast i en pressemelding.

Koseregler

Spiser du usunt, kan det være negativt for den du er sammen med. Faktisk sier 11 prosent av de spurte i Møre og Romsdal som er i parforhold at de spiser mer usunn mat som følge av partnerens dårlige kosthold.

– Generelt i Norge oppgir flere kvinner enn menn at de har et sunt kosthold, og det er betraktelig flere kvinner som mener de vet hva sunn mat faktisk er. Menn, på sin side, føler seg i større grad forvirret av kostholdsråd fra mediene, myndigheter og liknende. Dette kan være med å forklare hvorfor menn får en større helsemessig gevinst av å finne kjærligheten enn motsatt, påpeker Bergmann.

– Husk at flere lykkes når de har en plan. Legg en plan sammen med partneren din og definer noen kjøreregler – eller «koseregler» – slik at dere sørger for å hjelpe hverandre med å ta sunne valg i hverdagen, avslutter Bergmann.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken