Det er penger fra Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal som kommer jeger- og fiskeforeningen i Eide til gode.

– Gjennom Dugnadsløftet har vi lange tradisjoner som støttespiller til lokal kultur og idrett, skriver salgsleder Leif Magne Sevaldsen på Varigs kontor i Kristiansund i en pressemelding.

Eide Jeger- og Fiskeforening og Raneset velforening i Molde får 50.000 kroner hver.

– Vi er så glade for denne julegaven og takker Sindre Male som hadde sendt inn søknad til Varig, sier Diana Nogva, som er leder i Eide Jeger- og Fiskeforening.

Mange aktiviteter

Eide JFF har i dag 190 medlemmer i aldersspennet 2 til 90 år.

– Som forening har vi som mål å tilrettelegge for at de som ønsker får mulighet til å lære om og utøve jakt, fiske og friluftsliv sier Nogva.

Det har vært mindre aktivitet de to siste årene på grunn av koronapandemien, med foreningen driver blant annet med friluftsskole (to dager i høstferien for barn), opplæring i predator og småviltjakt (ungdom og voksne), opplæring i fluebinding og fluekasting, jegerprøvekurs, fisketurer i fjellvann, isfiske, leirdueskyting, aversjonsdressur hund/sau, forvalter flere fiskevann og elver i Eide og jobber opp mot forvaltende organ som fylkesmann og Direktoratet for naturforvaltning står det å lese i pressemeldingen.

– Som forening betyr det veldig mye å få en gave på 50.000 kroner. Det betyr at vi kan arrangere flere aktiviteter som koster mye for foreningen, men ikke trenger å koste så mye for deltakerne, sier Nogva.

Ser fram mot 2022

Aktiviteter som handler om opplæring i jakt og fiske betyr ofte leie av terreng og kjøpe kort, leie av hytter til overnatting og kostnader knyttet til reiser med mer.

– I tillegg har foreningen ønske om å bygge flere gapahuker ved fiskevann/elv slik at fiskerne kan ha mulighet til å sitte under tak.

Foreningen kan gå til innkjøp av mer utstyr som brukes i forbindelse med friluftsskolen og opplæringsjakt. Utstyr kan være kano, telt, lavvo, fiskestenger, vadeklær, redningsvester og utstyr til fellefangst.

– Vi er optimistisk på at 2022 blir et aktivt år for våre medlemmer og folk i lokalmiljøet, sier Nogva.