Gå til sidens hovedinnhold

Blaasvær over byen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

At Kristiansund lever opp til sin visjon; «I medvind uansett vær» er nå blitt grundig motbevist. Blaasværet som nå har herjet byen i noen år og eskalert til full styrke de siste månedene, har vist oss det. Nå står fire partier frem og vil stoppe dette uværet, og det er vel ingen som tviler på at SV er den femte støttespilleren.

Luftslott

Å bygge luftslott er vel noe av det dyreste en kan bygge. Det har vist seg før, og det viser seg nå. 30 millioner for et Soria Moria på Bolgneset er det snakk om her, og det før tomta er sprengt ut og grunnmuren lagt – og godt er nå det. Men så behøver da heller ikke et luftslott verken tomt eller grunnmur, men det gjør det ikke billigere av den grunn.

Bak lukkede dører har det foregått mang en kamp mellom Bolgnes-prosjektets flertallstilhengere versus mindretallet, og noe har lekket ut gjennom nøkkelhullet i døra inn til bystyresalen. Til dels arrogante og nedlatende svar er gitt til de som har prøvd seg med et spørsmål eller to, hastevedtak er gjort, hemmelighold og gjennomgang av ulike tema og dokumenter, er blitt avfeid, og slik kan en fortsette å ramse opp – i fleng.

Les også

Innsikten, ikke utsikten er problemet

Skandale

Sakte, men sikkert, kommer denne skandalen folket for øret. Små drypp, så regn, så fossende regn, noen tordenskrall etterfulgt av lynnedslag og nå til slutt – Blaasvær! Aldri i Kristiansunds historie tror jeg at et slikt vær har feid over byen og slått ned midt i demokratiets smørøye – bystyresalen.

Skulle noen i den salen fortsatt si ja til Blaasvær og Bolgnes-prosjektet når denne saken kommer opp til ny vurdering, sitter de ikke trygt i den salen verken nå eller i fremtiden.

Når en faller så nesegrus for et luftslott og i tillegg vil bygge det, er det ikke rart at halve byggesaksavdelingen slutter, noe som selvsagt skaper umiddelbar og varig kaos.

Denne skandalen i Kristiansunds historie vil bli stående til evig tid. Ser en tilbake på historien, legger en merke til at politikere som en før trodde en kunne stole på, har svart på enhver uttalelse fra de som har følt presset på kropp og sjel, at de ikke kjenner seg igjen i den eller den beskrivelsen. Men det er noe som heter ettertid, og da kan det demre.

Les også

Grus Bolgneset?

Bygge demokrati

Nå har dere vært på bærtur lenge nok dere der nede som satser på verdens dyreste utbygging som er og blir luftslott. Nå er tiden kommet for å bygge demokratiet opp igjen - stein for stein. Dere har to år på å delta i denne byggeprosessen, og er dere heldige, så gir kanskje folket dere en fireårsperiode i tillegg – men det vil bare fremtiden vise.

Når jeg nå har gått igjennom alle disse årene med hån og spott og hemmelighold fra flertallets side i bystyresalen, og leser hva SV, Rødt, V, MDG og NML har tålt, så har de slåss for det viktigste vi har, og det er demokratiet – så er det håp.

Les også

Slik vil han stoppe Bolgneset-planene: – Her er det best å snu mens leken er god

Kommentarer til denne saken