Ullmann, Staalesen, Fugelli og Karlsvik

Mette Karlsvik kommer til Bjørnsonfestivalen i september.

Mette Karlsvik kommer til Bjørnsonfestivalen i september.

Artikkelen er over 5 år gammel

Mette Karlsvik kommer i godt selskap når hun i september deltar på Bjørnsonfestivalen i Molde.

DEL

Festivalleder Rolf Magnus Orø kunne torsdag slippe et program med det han kaller et «topplag av forfattere, poeter og artister».

- Jeg tror vi vil glede mange med dette slippet, sier Orø.

Festivallederen presentert et sammensatt program med blant annet Linn Ullmann, Gunnar Staalesen, Per Fugelli og Mette Karlsvik.

- I tillegg tror jeg møtet mellom Edvard Hoem og Frank Aarebrot kommer til å bli uforglemmelig, sier Orø.

Spennende på dagtid

Bjørnsonfestivalen holder nå på å legge siste hånd på verket i program-kabalen.

- Det skjer så mye spennende på dagtid under festivalen at jeg håper folk holder igjen noen feriedager for å få det med seg, sier Orø.

Han legger til at selv om festivalen har hatt rekordoppslutning de siste årene, er det ikke antall publikum som er det viktigste, men at de som kommer får gode opplevelser.

- Jeg kan med handa på hjertet garantere at de gode opplevelsene står i kø under årets festival.

Orø vil utfordre publikum til å tørre å utforske de mer ukjente aktørene.

- Det finnes så mange uoppdagede skatter i programmet som jeg håper publikum virkelig får med seg. 

Karlsvik gjest

Bjørnsonfestivalen har i år et unikt samarbeid med Teatret vårt med Århundrets legende av Victor Hugo. Stykket er gjendiktet av Bjørnstjerne Bjørnson og skal settes opp under festivalen.

I tillegg skal teatersjef Thomas Bjørnager lede et program om landskapet som bakteppe og med Mette Karlsvik som gjest.

Karlsvik kommer fra Frei. Hun er forfatter, dramatiker og skribent og debuterte med romanen «Vindauga i matsalen vender mot fjorden», som hun fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for. I 2011 ble hennes roman «Bli Björk» nominert til Brageprisen. 

- Mette Karlsvik har skrevet både for barn og voksne og har til fulle vist at hun er en av de mest spennende unge forfatterne i Norge, sier Synnøve Haga i Bjørnsonfestivalen.

Til Averøy

På deltakerlista finner vi også Per og Aksel Fugelli, Linn Ullmann, NRKs Morten Jentoft, prisvinnende journalist Luke Harding, Thomas Hylland Eriksen, Stein Torleif Bjella, Edvard Hoem og Knut Ødegård.

ed de andre dyra som allerede bor der. Reisen handler om de de personlige omkostningene ved migrasjon, enten den er selvvalgt eller påtvunget, og viktigheten av å bli forstått og å gjøre seg forstått er sentrale tema.

Bjørnsonfestivalen fortsetter sitt samarbeid med det litterære miljøet på Averøy. Herbjørg Wassmo kommer til Averøy folkebibliotek for å prate om sitt forfatterskap. 

Artikkeltags