Bjørg Jenny Weltan ble stedt til hvile fra Frei kirke 8. september. Sørgehøytideligheten tok til ved at organisten spilte «Vaaren» av Grieg. Deretter sang forsamlingen «O bli hos meg». Familien hadde selv skrevet minnetalen som ble holdt av Bjørg Jenny sin datter Bjørg Anne: «Vi er samlet her i dag for å ta et siste farvel med vår kjære Bjørg Jenny Weltan, født Sjøvang. Hun fylte 88 år i januar. Hun etterlater seg tre gjenlevende barn; meg Bjørg Anne, Øyvind og Bjørn Einar. Med oss i minnet er hennes to sønner Iver Karstein og Arthur Oddvar som gikk bort så altfor tidlig i 2015. Mamma etterlater seg barnebarn, svigerbarn, oldebarn, øvrig slekt og mange venner fra fjern og nær. Hun vil bli dypt savnet av oss alle.

Mamma ble alvorlig syk og innlagt på sykehuset 8. august. Hun ble bedre, og ble flyttet til Storhaugen helsehus. Der var hun omgitt av nær familie, og vi som var med henne denne tiden minnes med varme den Bjørg vi alle kjente og elsket. Hun var sterk, munter og god til det siste. Men hun ble gradvis dårligere, og sovnet stille inn 29. august.

Mamma kom til verden i 1933 og vokste opp på Flatsetøya. På Solvoll bodde hun med sine foreldre og besteforeldre. Mamma var enebarn, men hadde i alle år tett kontakt med slekten, både på mors- og farssiden. Hun vokste opp under enkle kår, men manglet heller aldri noe, familien tok vare på hverandre og det var jorda og havet å leve av. Som ung jente var hun med på åkrene, sydde, broderte og stelte i stand til hverdag og til fest. Som ung dame jobbet hun i 5 år på butikken til Jørgen og Borghild Linvåg i Bolga. I 1957 giftet hun seg med sin Arthur Sigvart Weltan. De bosatte seg på Solvoll og fikk fem barn de neste 10 årene. Pappa seilte utenriks, og var til sjøs i opptil to år av gangen mens barna vokste opp. Mamma var likevel sjelden alene siden hun hadde et godt og nært forhold til sine foreldre. Da de flyttet fra Solvoll til Sjøvang var Bjørg og barna der hver sommer og hjalp til med hesjing, poteter, grønnsaker og jordbær.

Mamma arbeidet også som hjemmehjelp i om lag 20 år, og fikk nære bånd til de hun jobbet for. I 1983 flyttet også mamma og pappa til Sjøvang.

Pappa døde i 2005, mamma var da 72 år og fortsatt sprek og aktiv.

Mamma har engasjert seg mye i å hjelpe andre, besøkte eldre som bodde hjemme eller på sykehjem.

I ung alder begynte hun å synge i kor på Frei, Bjerkestrand, Strømsnesset og i Nordmørskoret. Mamma elsket å synge og deltok på mange ulike samlinger og stevner for kor.

Mamma var glad i å lage i stand til selskap og feiringer hjemme. Hun planla alt til minste detalj og hadde sjelden tid til å sitte ved bordet, gjestene kom alltid først. Mamma var også en utrolig dyktig taler. Hun skrev og holdt taler og dikt på rim til alle hendelser innad i familien og i mange andre sammenhenger. Hun likte å kle seg ut og gjøre spontane ting for å glede og overraske alle rundt seg.

Hun var glad i å reise, både i Norge og utenlands. Hun deltok på bussturer, reiste med hurtigruta og var med til Beijing og besøkte barnebarnet Jonas året hun fylte 79, og tur til Berlin året etter.

Butikkarbeid og foreningsarbeid har vært en hjertesak for mamma hele livet. Så da Norsk Misjonsselskap, NMS Gjenbruk startet opp i Langveien i 2000, var hun på plass. Her var hun aktivt med i 17 år, og engasjementet for BUA var svært stort i alle år. Hun fikk gode venner blant de som arbeidet der. På ferier var gjenbruksbutikker hennes førstevalg for utflukt. Her kom hun lett i kontakt med de som jobbet, og priser og utstillinger ble diskutert over en kaffekopp. Hun ble aldri lei av å kjøpe med seg noe nytt eller gammelt hjem til Sjøvang.

Mamma var en bestemt dame og tydelig på hva hun ønsket i mange sammenhenger. Hun var ikke flink til å be om hjelp, ville klare seg selv så lenge som mulig. I tillegg til ulike fysiske plager utviklet hun demens som gradvis ble verre det siste året. Med god hjelp av Øyvind, Bjørn Einar og hjemmesykepleien fikk mamma oppfylt sitt ønske om å få bo på Sjøvang. Hun koste seg. I selskap av pusen og passet på at vårt faste måkepar med reir ved pipa, fikk brødmaten sin i vår.»

Etter disse ordene ble de vakre blomsterhilsningene lest opp. Solist Torild Utby sang rørende «Vår beste dag». Før forrettende prest Lynn Brakstad holdt andakt og jordpåkastelse, fikk forsamlingen høre solist og organist fremføre «Eg ser». «Så ta da mine hender» ble sunget i fellesskap. Båren ble ført ut av kirken til tonene av «Nordmørsminne».

Kistepynt fra Bjørg Anne og Terje, Øyvind og Margrete, Bjørn Einar og May Grethe, Heidi. Blomsterhjerte fra Camilla og Andras, Jonas og Allie, Peder og Valentina, May, Kristine og Atle, Einar, Elise, Eirin, Anita og Oliver, Bjørnar, Steinar, Emily, Max. Bårestykke fra Jorunn, John Anders, Ingvill og Petter. Bårestykke fra Dagrun, Inger, Rannei og Odd, Olaug og Arnfinn. Bårestykke fra Birgit og Einar, Elin og Tor Harald, Odd. Bårestykke fra Oddveig Flatøy med familie. Bårebukett fra Solveig med familie. Bårebukett fra Anne og Bjarne.

Familien ønsket å takke Storhaugen helsehus 2. et. for god pleie og omsorg, og minnegave ble gitt til dem.

Fred over Bjørg Jenny Weltan sitt minne.

Les TKs dødsannonser