Lørdag 11. september vil fire filmkunstnere presentere sine arbeid. Dalia Al Kury, Inger Lise Hansen, Farhad Kalantary og Kaia Hugin kommer alle til galleriet i kulturhuset på Skei i Surnadal. Det blir dessuten vist videoverk av Hasan Daragmeh.

Alle filmskaperne har base i Oslo. Dalia Al Kury (Jordan) er Phd-stipendiat ved Den Norske Filmskolen og jobber i grenseovergang mellom dokumentar og fiksjon. Hennes film er visst på en rekke internasjonale filmfestivaler og sendt på tv.

Inger Lise Hansen kommer opprinnelig fra Trondheim, studerte i London og San Francisco og er nå Oslo-basert. Hennes eksperimental animasjonsfilmer har vunnet flere priser og vært presentert på mange filmfestivaler og utstillinger internasjonalt og i Norge.

Farhad Kalantary er født i Iran og har bodde i USA og England, før han kom til Norge på 90 tallet. Han jobber med film, video og installasjon, med utstillinger i flere land. Han var tidligere kunstnerisk leder ved Atopia, et senter for film og videokunst i Oslo, og han kuraterte en av Norges største utstillinger av filmkunst på Stenersensmuseum i Oslo i 2013.

Kaia Hugin jobber med film/video og foto, har også en bakgrunn i danse, og har mastergrad i Kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hennes arbeid har vært presentert på en rekke utstillinger og festivaler i Norge og internasjonalt.

De fire blir alle til stede for å introdusere sin film.

Hasan Daragmeh (Palestina) viser to videoarbeid i galleriet på Kulturhuset. Hasan er utdannet i Ramallah, Oslo og Trondheim. Han er for tiden gjestekunstner på Cité des Arts i Paris. De siste årene har han hatt utstillinger i Norge, England og Palestina.