Gå til sidens hovedinnhold

Billag Festival er i gang igjen

Denne uka starter Billag Festival 2021 opp igjen. Først ute er Anna Liljekratz som har utstilling torsdag og fredag.

Surnadal Billag fikk 200.000 i støtte fra Norsk kulturråd for å arrangere en festival i fjor, som nå er satt til å vare mellom april-oktober i år.

– På grunn av korona ble det til at vi arrangerer en serie utstillinger/events og konserter i år i stedet, sier Jon Arne Mogstad ved Surnadal Billag.

Festivalen er kuratert av kunstnerne Jeremy Welsh, som står for programmet i april, juli, august og september, og Fabia Bürger, som arrangerer et intensivt utstillingsprogram i juni.

Torsdag åpner utstilling med malerier laget av Anna Liljekratz. Utstillingen i Surnadal Billag er åpen også fredag.

9. - 11. juli er det Eva Grøttum og Åse Liv Hauan som stiller ut. Den utstillingen handler om utforsking av symbol og ornamentikk i forskjellige medier og materialer.

16. - 18. juli er det Ingeborg Annie Lindahl og Trond Lossius som kommer til Billaget på Surnadalsøra med en installasjon med stor veggtegning og digital lyd. Dette er spesialprodusert for Billaget.

Senere i juli skal også Jon Arne Mogstad sammen med Jeremy Welsh stille ut. Bjørn Krogstad er foreløpig sistemann ut i rekken av utstillere, han kommer med sine malerier 24.- 30. juli.

Kommentarer til denne saken