Biblioteket gjenåpner fredag

Kristiansund folkebibliotek åpner dørene igjen. Arkivfoto: Lone Jensen Høyvik

Kristiansund folkebibliotek åpner dørene igjen. Arkivfoto: Lone Jensen Høyvik Foto:

Etter mer enn to måneder med koronastengt bibliotek i Kristiansund, er det nå klart for gjenåpning.

DEL

Dette skjer på fredag 22. mai, og det blir med litt kortere åpningstider enn Kristiansund folkebibliotek pleier å ha på denne tiden.

– Men det blir åpent, så nå kan alle få komme inn på biblioteket og selv finne det de ønsker å låne, de kan få låne PC hvis de trenger det, og selvsagt få hjelp til å finne litteratur og bestille fjernlån, sier avdelingsbibliotekar Borghild Lien i en pressemelding.

På grunn av koronapandemien må biblioteket ha smittevernstiltak.

– De viktigste er at alle må bruke håndsprit når de kommer inn, og de må passe på å holde avstand. Vi har forsterket renholdet og dessuten fjernet en del inventar for å gjøre det mulig å ha tilstrekkelig avstand mellom de besøkende. Papiravisene vil dessverre ikke være tilgjengelig foreløpig. Det er viktig at folk har med seg lånekortet sitt, slik at de kan bruke utlånsautomatene, sier Lien.

Bestill og hent

Biblioteket opprettholder ordningen med «bestill og hent» en periode framover, altså at man kan bestille det man vil låne på forhånd, og så komme og hente en pose med sine bøker.

– Dette er for å begrense antallet besøkende. Det er ikke ønskelig at det er veldig mange mennesker inne samtidig, sier avdelingsbibliotekaren.

For barn og unge er det også noen restriksjoner inntil videre. Barn under 12 år må komme sammen med en voksen, mens unge mellom 13 og 17 kan komme alene eller to sammen. Barnehagegrupper og mindre grupper fra skoler er velkomne, men må avtale på forhånd, og de kan ikke spise mat på biblioteket.

– Bibliotekets ansatte gleder seg til å komme i gang med en (nesten) normal arbeidshverdag igjen, og det skal bli så hyggelig å ta imot brukerne våre!, avslutter Lien.

Artikkeltags