Betaler 100 for hver søppelsekk: – Det eneste dere må bli enige om er navnet på ryddelaget

Ifølge «Rydderapporten 2019» var Nordmøre og Romsdal det området i hele Norge hvor innbyggerne ryddet mest strandsøppel i 2019.

Ifølge «Rydderapporten 2019» var Nordmøre og Romsdal det området i hele Norge hvor innbyggerne ryddet mest strandsøppel i 2019. Foto:

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal skal dele ut 450.000 kroner til lokale strandryddere.

DEL

Lørdag 19. september er den nasjonale Strandryddedagen, og Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal skal denne uken sende ut over 100 pantelapper hver dag til ivrige strandryddere som skal være med.

Gjennom «Stikk Ut og plukk!» får idrettslag, velforeninger og strandryddelag belønning for innsatsen. For hver sekk som blir plukket og levert på den lokale gjenvinningsstasjonen får man 100 kroner til å dekke utgiftene for ryddingen.

– Vi oppfordrer alle som vil gjøre en innsats for rent hav og ønsker å få dekket noen av sine utgifter til å opprette et ryddelag. Det eneste dere må bli enige om er navnet på ryddelaget som dere legger inn når dere registrerer pantelapper.» sier daglig leder Ola Fremo i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i en pressemelding.

Ifølge «Rydderapporten 2019» var Nordmøre og Romsdal det området i hele Norge hvor innbyggerne ryddet mest strandsøppel i 2019, og Friluftsrådet håper å beholde posisjonen også i 2020.

Årets strandryddedag ble flyttet til september for å ta igjen for den tapte ryddesesongen i vår.

Fra mars til september i 2020 er det blitt plukket 21,5 tonn marin forsøpling på Nordmøre og i Romsdal.

– Vi har utbetalt over 200.000 kroner så langt i år, men vi har satt av 450.000 kroner. Så det er fortsatt nok pantelapper til alle som vil bidra til renere strender, sier Fremo.

Ordningen gjelder hele året, så det er mulig å delta for de som ikke får det til på selve strandryddedagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken