Gå til sidens hovedinnhold

Besøksstans på sykehjem og begrensninger på arrangementer

Kommuneoverlege i Kristiansund, Askill Sandvik, fattet mandag flere vedtak med hjemmel i smittevernloven.

Fra og med mandag og til og med 4. januar 2021 har Kristiansund kommune besøksstans i sykehjem og på Storhaugen helsehus. Unntatt besøksstansen er alvorlige palliative pasienter og alvorlig syke pasienter.

– Vi har stor forståelse for at dette er krevende både for beboere og pårørende, men nødvendig slik situasjonen i Kristiansund er nå, sier ordfører Kjell Neergaard i en pressemelding.

– Vi er kun dager unna med å starte vaksinering og vi ønsker for enhver pris å unngå smitte inn i våre institusjoner, fortsetter Neergaard.

Kommuneoverlegen oppfordrer pårørende samtidig til å være særlig forsiktig og vurdere om besøk til personer i omsorgsbolig er nødvendig.

Begrensninger på arrangementer

Kommuneoverlegen har også fattet vedtak om begrensinger i størrelsen på arrangementer. Med dagens vedtak kan kun 20 personer samles ved innendørs arrangementer. På utendørs arrangementer kan inntil 50 personer samles. Inntil 50 personer kan samles på innendørs arrangementer på steder med fastmonterte seter, og alle smittevernregler skal uansett opprettholdes.

Anbefaling om stans i breddeidretten

Kriseledelsen i Kristiansund kommune anbefaler stans i all breddeidrett inntil videre. Det anbefales at alle cuper og turneringer blir avlyst.

Trening og aktivitet for barn og unge kan gå som normalt innenfor rammene av nasjonale råd og regler.

– Vi er i en situasjon som er uoversiktlig, vi trenger bistand fra innbyggerne for å redusere smitten. Dette er arenaer der smitten kan spre seg raskt til store grupper, derfor anbefaler vi stans i dette nå, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Les også

Smittede oljearbeidere kommer inn til Kristiansund: – Noen sitter i isolasjon, noen har kjørt hjem med bil

Les også

Ansatt i hjemmesykepleien i Kristiansund smittet

Kommentarer til denne saken