Gå til sidens hovedinnhold

Bergen: – Situasjonen er alvorlig

Artikkelen er over 1 år gammel

Det siste døgnet er det registrert 43 nye smittetilfeller i Bergen, noe som er det høyeste antallet koronasmittede registrert i byen på ett døgn.

Dermed er 222 personer i Bergen registrert smittet den siste uka. Totalt er det registrert 1.154 smittetilfeller i byen siden 28. februar.

– Dagens tall på 43 er det høyeste tallet på nysmittede som er registrert i Bergen. Selv om det ikke er helt sammenlignbare størrelser med tanke på testkriteriene som lå til grunn i vår, er 222 nye smittetilfeller i Bergen på én uke ganske voldsomt når man til sammenligning hadde 278 tilfeller i Bergen i hele mars, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på lørdagens pressekonferanse.

Av de 43 nye smittede er seks personer over 60 år og 17 personer over 40 år.

R-tall på opptil fire

I tillegg har fire beboere og én ansatt på Gartnermarken sykehjem testet positivt. De blir inkludert i søndagens tall, opplyste helsebyråd Beate Husa (KrF).

– Dette understreker alvoret. Smitten har nådd sårbare grupper, og krafttaket som vi er sammen om nå, handler om å vise solidaritet med dem som er sårbare blant oss, sa Husa.

Videre fortalte hun at reproduksjonstallet (R-tallet) nå ligger på mellom to og fire. Tallet sier noe om hvor mange én koronasmittet smitter videre.

Tidligere på dagen opplyste Helse Bergen at tre koronasmittede pasienter er innlagt på Haukeland universitetssjukehus, noe som er en økning på to innleggelser fra dagen før.

Alvorlig situasjon

Medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen ba om at det ikke sås tvil om de faglige rådene som er gitt i forbindelse med pandemien. Han fremhevet at det «er med på å undergrave effekten tiltakene har».

– Nå er det alvor, folkens. Til dere som er smittet: Følg reglene til punkt og prikke. Til dere andre: Følg de generelle reglene og hold oversikt over de du har hatt kontakt med, sa han.

Tirsdag innførte Bergen kommune en grense på ti personer på private sammenkomster. På offentlige innendørsarrangementer er grensen satt til 50 personer.

Det ble også innført besøksrestriksjoner på kommunale helseinstitusjoner. Byrådet nedsatte også kommunal kriseledelse i inntil ti dager for å håndtere situasjonen mest mulig effektivt.

Kommentarer til denne saken