– Ber om at ordføreren finner ut hvor mange vi kan ta imot i Kristiansund

Migranter og flyktninger flykter fra brannene i Moria-leiren på Lesvos. Kristiansund må hjelpe, mener politikere.

Migranter og flyktninger flykter fra brannene i Moria-leiren på Lesvos. Kristiansund må hjelpe, mener politikere. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Til ordføreren i Kristiansund:

Kristiansund bystyre har et vedtak fra 14.05. 2020 på at vi støtter oppropet «Evakuer Barna fra Moria, nå». Det var et bra og viktig vedtak.

Nå har tiden kommet for at Kristiansunds politiske ledelse gjør alvor av ordene og viser handlekraft.

Natt til onsdag brant Moria-leiren ned. En leir som er definert som helvete på jord. Natt til onsdag brant det i helvete. Før det levde disse menneskene i den største nød. På toppen av dette ble de rammet av korona. Nå er det verre enn vi kan klare å forestille oss.

Regjeringen har sittet helt stille i denne saken, og sagt at de kun vil gjøre noe om x-antall andre land gjør det samme.

Onsdag gikk imidlertid regjeringen ut og sa at Norge kan ta imot 50 personer. Det er bra at de tar ansvar, men tallet er alt for lavt! Bergen har sagt at de alene kan ta imot 50 personer.

Vi vet at over 100 kommuner signerte oppropet, og at mange står klare til å ta imot og vise solidaritet med de som er på flukt.

Ber om at ordføreren så raskt som mulig finner ut hvor mange vi kan ta imot i Kristiansund, og viderebringer det budskapet til regjeringen.

Det haster og kommunene kjenner sine tjenester og lokalmiljø best, og kan hjelpe og bidra til at vi kan ta imot mer enn 50 personer i Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken