Ber om at innbyggerne forbereder seg på bruk av munnbind

DEL

Det er ikke registrert nye smittede i Heim siden forrige uke, og kommunen sier mandag på sin hjemmeside at de har kontroll.

Torsdag i forrige ble kommunen kjent med at nok en person hadde testet positivt på korona, dette var den fjerde på kort tid, og fredag hevet kommunen beredskapen til oransje.

– Vi gir nå beskjed til hele organisasjonen om å forberede seg til et eventuelt rødt nivå. Bakgrunnen er at vi har hatt fire positive prøver i løpet av åtte-ni dager, sa kommuneoverlege Hanne Boksasp Bryn til Tidens Krav etter at beredskapen var skjerpet.

Nå ser det ut til å ha roet seg i kommunen som så dagens lys nyttår da Halsa, Hemne og deler av Snillfjord slo seg sammen.

I en uttalelse på hjemmesiden ber kommunen om at innbyggere forbereder seg på bruk av munnbind i tilfelle smittesituasjonen eskalerer.

– Tilgangen til munnbind er god, og det er gunstig om alle har tilgang til munnbind hvis det blir nødvendig eller pålagt med bruk av munnbind i offentlig rom, sier kommunen.

Det blir også oppfordret om at butikker gir beskjed til kunder som ikke overholder smittevernregler og -råd.

– Beredskapsledelsen har fått innspill fra innbyggere om at handling av dagligvarer og liknende har medført hendelser som oppleves som utrygge. Smittevernrådene om håndspriting før og etter butikkbesøk samt å overholde én meters avstand ser ikke ut til å bli fulgt av alle som besøker våre butikker og handelssteder. Vi ber om at handelsnæringen er ekstra årvåkne ovenfor sine kunder, og kan veilede besøkende slik at uheldige situasjoner unngås, sier kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken