Gå til sidens hovedinnhold

Ber folket tenne fakler på mandag

Slik blir markeringen på fødeavdelingens siste åpne dag.

Se direktesendingen til Bunadsgeriljaen her.

Bystyret i Kristiansund oppfordrer hele byens befolkning til å tenne lys og/eller fakler utenfor egen bolig eller egen arbeidsplass på mandag, dagen fødeavdelingen offisielt stenger, for å mobilisere for fødeavdelingen og lokalsykehuset.

Aksjonen vil skje klokken 11.55 på mandag. Det blir salutt fra Bautaen, bystyrets medlemmer kommer til å stille seg bak byfanen på Rådhusplassen og byen befolkning, hjemme og på arbeidsplasser, oppfordres til å tenne lys/fakler utenfor.

– En slik aksjonsform utfordrer ikke den aktuelle pandemisituasjon, og gjør at alle kan ha mulighet for å delta på sine premisser. Vær- og føreforhold setter også klare begrensninger for vår evne til å gjennomføre en større aksjon, står det i et infoskriv til bystyrets gruppeledere og medlemmer.

Ordføreren i Averøy, Ingrid Rangønes (Ap), oppfordrer sine innbyggere til å tenne lys og/eller fakler, og at det mandag vil stå fakkelbokser utenfor rådhuset på Bruhagen.

– For første gang i historien sokner ikke fødende på Nordmøre til et lokalsykehus. Selve juvelen i fødselsomsorgen stenges, og vi tenner et lys for våre aller minste og deres familier, skriver Rangønes i en e-post.

Også Bunadsgeriljaen skal ha markering mandag. Den kan du lese mer om her:

Bunadsgeriljaen skal ha nasjonal digital markering utenfor sykehuset i Kristiansund

Kommentarer til denne saken