Gå til sidens hovedinnhold

Benyttet pandemien til å lage ny musikk

Jazzbassisten Trygve Waldemar Fiske er blant artistene man kan få oppleve under Festspillene i Kristiansund (FiK) i september.

Det skriver FiK i en pressemelding.

Fiske, som opprinnelig er fra Frei, har brukt koronatiden til å komponere et bestillingsverk for festivalen, som går fra 23. september. til 26. september.

– Mer bærekraftig

Fiskes siste utgivelse, «The Buoy and the Sea» ble kåret til en av de beste jazzutgivelsene i 2020 av Dagsavisen, og daglig leder i FiK, Kine Iselilja Gyldenskog, mener det er ekstra artig å få være med på å løfte fram en suveren musiker og komponist fra Kristiansund-traktene.

Bestillingsverket er et samarbeid mellom Festspillene i Kristiansund og Jazzfest i Trondheim, og Gyldenskog mener det er både viktig og spennende å samarbeide om bestillingsverk.

– Når vi samarbeider om en bestilling gir vi komponisten muligheten til å få fremført sitt verk mer enn en gang, noe som gir musikerne flere oppdrag – det blir rett og slett mer bærekraftig, sier Gyldenskog.

Synger farens tekster

I tillegg til Fiske, blir Ine og Edvard Hoem også å finne på scenen under årets FiK. Ine Hoem slipper sitt nye album «Alt vi har kjært» i august, med sine egne melodier og pappa Edvards tekster.

Under FiK vil Ine synger farens tekster, mens Edvard Hoem leser fra Felemakaren og utvandrerromanene sine.

Festspillene i Kristiansund jobber for å fremme kunstens og musikkens rolle i samfunnsutviklingen, og styrke den regionale arenaen for kunstformidling. I tillegg til å være en helårs-virksomhet, holdes det en årlig festival som skal bidra til å styrke kontakten mellom kirke, kulturliv, samfunnsliv og næringsliv.

Billetter til Festspillene i Kristiansund legges ut for salg i mai.

Kommentarer til denne saken