Bent Høie åpner for ny periode som helseminister

Helseminister Bent Høie sammen med leder i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik, da de ventet på Hanne Smedal Tenggren som syklet med bunad i fem dager fra Kristiansund til Oslo.

Helseminister Bent Høie sammen med leder i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik, da de ventet på Hanne Smedal Tenggren som syklet med bunad i fem dager fra Kristiansund til Oslo. Foto:

Av
DEL

Bent Høie (H) åpner for en tredje periode som helse- og omsorgsminister dersom de borgerlige vinner valget neste år.

Bent Høie har sittet som ansvarlig statsråd på helsefeltet i sju år og er dermed den lengst sittende statsråden i denne posten.

I august 2018, varslet han Høyre om at han ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021. I oktober ble han i statsråd utnevnt til fylkesmann i Rogaland, en jobb har vært i permisjon fra siden.

Nå vil ikke Høie utelukke en tredje periode som helse- og omsorgsminister, dersom det blir borgerlig flertall etter stortingsvalget i 2021.

– Det er sånn at det er statsministeren som bestemmer hvem som sitter i regjeringen. Men hvis det skjer, og jeg fortsatt er helseminister på det tidspunktet, må statsministeren vurdere det, sier Høie til Dagens Medisin.

Han sier at det at han har hatt rollen såpass lenge, gjør at han har klart å oppnå resultater gjennom å jobbe med endringer over tid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken