Bekymringsmelding om Helse Midt-Norge

Asmund Kristoffersen, tidligere styremedlem i Helse Midt-Norge, sier Helse Midt-Norge har tildelt penger etter skjønn, tilpasset en fasit de selv har konstruert, og dermed frarøvet pasienter i to fylker et likeverdig helsetilbud! Har han virkelig rett, spør Siv Katrin Ulla. (Arkivfot)

Asmund Kristoffersen, tidligere styremedlem i Helse Midt-Norge, sier Helse Midt-Norge har tildelt penger etter skjønn, tilpasset en fasit de selv har konstruert, og dermed frarøvet pasienter i to fylker et likeverdig helsetilbud! Har han virkelig rett, spør Siv Katrin Ulla. (Arkivfot)

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er med stor bekymring jeg har vært vitne til de siste dagenes avsløringer i Sunnmørsposten rundt underfinansieringen av helseforetaket. Det er veldig viktig at vi har ei avis som tar samfunnsansvaret sitt på alvor og belyser en av de mest graverende sakene på det vi kan huske.

Sunnmørsposten skriver at de ønsker åpenhet i hvordan arbeidsgruppen i Helse Midt-Norge tenker og hva de mener. Det er av stor samfunnsinteresse å forstå hva som skjer i denne saka. Det er jeg helt enig i. For hele Helse Midt-Norge, men ikke minst for oss i Møre og Romsdal. Om det som nå blir avslørt er tilfellet, så har vi i mange år vært vitne til en rekke kutt og nedskjæringer som er fattet på helt feil grunnlag.

Helse Midt-Norge vil på sin side ikke kommentere på et arbeid som ikke er avsluttet. Arbeidet skal legges frem i september.

Asmund Kristoffersen, tidligere styremedlem i Helse Midt-Norge, sier i Sunnmørsposten at han ikke stoler på vurderingene som nå blir gjort i Helse Midt Norge. Han sier Helse Midt-Norge har tildelt penger etter skjønn, tilpasset en fasit de selv har konstruert, og dermed frarøvet pasienter i to fylker et likeverdig helsetilbud!

Har Asmund Kristoffersen virkelig rett i at dette er gjort med vilje?

I så fall må vi være helt enige med det Sunnmørsposten skriver. Vi som bor i Møre og Romsdal må få lov til å forstå denne saken. Her må det virkelig presses på slik at vi alle kan forstå hva som skjer. Det korte svaret fra kommunikasjonssjef Tor Harald Haukås i Helse Midt-Norge, er svært underlig. Dette gjelder potensielt feilfordeling av hundrevis av millioner!

Asmund hevder at vingeklippingen var et bestillingsverk. Dette er voldsomt store beskyldninger. Helse Midt-Norge har blitt beskyldt for noe så alvorlig og så vil de ikke uttale seg før i september? En skulle tro at det ville være i deres interesse å renvaske seg før den tid.

Dette er svært, svært urovekkende. Her gjelder det ikke bare enorme pengesummer men også trygghet til menneskene i to fylker. Hvis dette er korrekt, så bør det i alle fall komme en beklagelse og informasjon. Og da går det ikke an at Helse-Midt sitter stille i båten til september uten å komme med opplysninger. Dette må vi få vite mer om nå!

Hvordan det enn forholder seg, så MÅ det bli støtte til kravet fra Ivar Østrem og Sunnmørsposten, om åpenhet.

Har dette foregått med politikere og tillitsvalgte i styret gjennom mange år? Jeg har nesten ikke ord. Det er PÅKREVET med innsyn NÅ!

Det må være selvsagt at alt som skjer heretter bør foregå i åpenhet, både under arbeidsgruppens videre prosess og møter, og når deres arbeid er avsluttet.

På vegne av alle som har gått i fakkeltog for psykiatri, rehabilitering, sitt sykehus, kjempet for et fødetilbud eller #ringtibjella siste årene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken