Apollo måtte kutte ut planene for charter fra Kvernberget i 2020 og 2021 på grunn av koronapandemien, men 2022 ble et år hvor turene fra Kristiansund ble så å si fullbooket.

Den ene årsaken var at reiselysten var på topp igjen etter det langvarige oppholdet, og i tillegg måtte mange nordmøringer legge om på planene sine da et annet selskap – Detur – avlyste sine charterreiser kort tid før avgang. En god del av disse valgte da å hoppe på Apollos chartertilbud.

Og sommeren 2023 blir det på nytt mulig å reise til sydligere strøk fra Kristiansund. Tirsdag kom Apollo med informasjon om chartertilbud fra ulike byer i Norge, og selskapet bekrefter at Kvernberget er på listen.

– Ruten fra Kristiansund vil selvfølgelig gå i sommer også, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo til Tidens Krav.

Apollo vil fly direkte fra Kvernberget til Heraklion på den greske øya Kreta hver lørdag fra 23. juni fram til 11. august.

Selskapet mener at 2023 ligger an til å bli det beste reiseåret på lenge, og har gjort undersøkelser som viser at seks av ti charterreiser fra Norge i sommer vil gå til Hellas.

– Kreta er og forblir storfavoritten fra hele landet, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her finnes virkelig noe for enhver smak, uavhengig av om man reiser med eller uten barn, vil fylle kofferten med aktiviteter og opplevelser eller bare koble fullstendig av i vakre omgivelser, sier Rivera.

Også fra Molde lufthavn Årø arrangerer Apollo reiser til Kreta i sommer. Disse starter én uke tidligere enn i Kristiansund, og går hver lørdag fra 16. juni til 11. august.