Gå til sidens hovedinnhold

Begge fylkeskommunene ønsker å beholde hurtigbåten

Fylkeskommunedirektøren innstiller på videreføring av det gjennomgående hurtigbåtsambandet mellom Kristiansund og Trondheim.

Forrige uke ble det kjent at politikerne i hovedutvalg for transport i Trøndelag fylkeskommune ville beholde hurtigbåtruten Kristiansund – Trondheim som i dag. Nå er det klart at også Møre og Romsdal fylkeskommune ønsker videreføring av hurtigbåtsambandet.

Dagens kontrakt på sambandet går ut 31.10.2023. Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal har vært tydelige på at det er helt nødvendig å fortsette med en gjennomgående rute mellom Kristiansund og Trondheim, som gir god regularitet og færre kanselleringer. Det skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

– For å opprettholde et godt tilbud har vi nå hatt et godt samarbeid og en god dialog med Trøndelag fylkeskommune både administrativt og politisk, sier samferdselsdirektør Arild Fuglseth i pressemeldingen. an legger nå saken fram til politisk behandling.

Les også

Trønderske politikere var helt enige om å beholde hurtigbåten

I saken legger han vekt på at det er viktig å se på om endring i rutetilbudet kan gjøre at flere vil reise med hurtigbåten, om det er mulig å redusere kostnadene og om anbudet kan bidra til å innføre nye miljøløsninger for hurtigbåter.

Møre og Romsdal fylkeskommune finansierer i dag 2/3 av dagens kostnader på rutesambandet. I pressemeldingen skriver de at en viktig forutsetning for en ny avtale er at konstansfordelingen mellom Trøndelag og Møre og Romsdal fylkeskommune blir videreført. Det må være en del av det felles mandatet som Møre og Romsdal og Trøndelag fylkeskommune må vedta for det videre arbeidet med nytt hurtigbåttilbud fra 1- januar 2024, står det i pressemeldingen.

Saken blir behandlet i samferdselsutvalget 9. november og skal videre til fylkesutvalget 24 november og til endelig behandling i fylkestinget 7. desember.

Kommentarer til denne saken