Gå til sidens hovedinnhold

Båttyveri utløste full leteaksjon: – Trygge på at det ikke er flere involvert

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet leter etter en person etter funn av en tom og stjålet båt.

Politiet i Møre og Romsdal meldte lørdag morgen på Twitter at de Hovedredningssentralen var i gang med søk etter funn av en stjålet båt.

– Funn av rib i Øskenvågen. Stjålet fra Dalabukta i natt. Uklart om noen personer er savnet – HRS iverksetter søk i området. HRS ber om tips dersom noen har informasjon. Ring 51646000 eller politiet 02800, melder politiet i Møre og Romsdal.

Søker med redningsbåt og helikopter

HRS Sør-Norge forklarte at de ikke visste om noen var savnet i forbindelse med funnet av den drivende båten, men ar de ikke kunne utelukke noen ting etter funn av en tom båt og drivende båt. Derfor var redningsbåten, helikopteret og Røde Kors koblet inn.

Like før klokken 12.00 opplyser HRS til Tidens Krav at leteaksjonen er over.

– Med bakgrunn i den informasjonen vi har fått fra politiet, så er vi– Dermed frigjør vi ressursene våre og avbryter leteaksjonen, forklarer redningsleder Owe Frøland.

Fryktet for liv og helse

– Vi leter etter et ukjent antall personer, fordi vi ikke vet om det er noen som er savnet i det hele tatt. Vi fikk inn en melding like før klokken 09.00. Båten ble stjålet en gang i løpet av natten fra Dalabukta. Den ble observert igjen i Øksenvågen i dag tidlig. Motoren er kald, men det er brukt opp en del drivstoff på dieseltanken Så vi vet at båten har vært i aktivitet i natt. Vi vet ikke hvem som har vært om bord, hvor og hvordan båten har vært brukt, eller om det har skjedd en ulykke, forklarte redningslederen da situasjonen fortsatt pågikk.

– Vi har iverksatt søk med store ressurser, og det tar opp beredskapen på andre områder. Derfor håper vi at den eller de som har brukt båten kan melde seg, eller at andre som vet noe kan tipse oss. Vi bruker både helikopter og redningsbåt, og kommer til å gjennomføre søk i Bremsnesfjorden, forklarer redningslederen.

Selv om HRS ikke kunne garantere for at det hadde skjedd noe dramatisk, sier operasjonslederen at de må bruke de ressursene som de har tilgjengelig.

– Vi frykter at folk kan ligge i sjøen, fordi båten er funnet drivende uten folk om bord. Og det er ikke normalt, den ble funnet på en unaturlig plass, der en slik båt ikke pleier å ligge. Og en båt flytter seg ikke så langt som denne har gjort av seg selv. Det er om noen er skadd vi prøver å få kontroll på med søket. Vi vet jo ikke, så det er ikke noen grunn til å overdramatisere, men vi må gjøre det vi kan for å finne det ut, sier han.

Kommentarer til denne saken