Gå til sidens hovedinnhold

Barnesoldater synger i kirka

Artikkelen er over 1 år gammel

Gratiskonsert i Kirkelandet kirke på lørdag.

Lørdag 19. oktober skal Kirkelandet kirke i Kristiansund atter fylles med afrikanske rytmer, sang og dans.

Det er fem år siden barnekoret Watoto Children's Choir fra Uganda var i byen sist og formidlet sine historier med glede, farger, musikk og rytmikk. Et kontrastfylt show kan man si. Historiene stammer fra håpløshet og overgivelse – men det handler veien mot håp, oppreisning og en tro på framtiden, som det heter i presseskrivet fra Erlend Indergaard, pastor i Nordvestkirka.

Watoto er en frivillig organisasjon i Uganda, Øst-Afrika, og koret ved samme navn lanserte i høst et nytt album, «We Will Go». Det er i forbindelse med plateslippet at koret nå er på turné i Norge.

«På den tre måneder lange turneen presenteres historien om forlatte afrikanske barn og sårbare kvinner. De har blitt hjulpet ut av håpløshet og er nå klare til å utgjøre en forskjell i verden», fortelles det i pressemeldingen.

Håp – uansett

Watoto barnekor har siden 1994 reist verden rundt for å dele budskapet om håp for Afrikas mest utsatte barn og kvinner. Nesten hver dag året rundt opptrer koret et sted i verden. Barna har det særskilte privilegiet å fortelle folk: «Det er mulig å være glad, le og ha håp, uansett hva du går gjennom».

Det ryktes om en konsertopplevelse og en produksjon som er levende, fargerik og som tar publikum med på «en følelsesmessig reise fra total fortvilelse til fullstendig glede når barna deler sine personlige historier om triumf gjennom musikk, dans og sang».

– Denne konserten vil være en fantastisk oppvarming til fotballkampen mellom KBK og Rosenborg senere på kvelden, sier pastor Indergaard, som tilføyer at det har vært «et tverrkirkelig engasjement for å få Watoto koret tilbake til byen».

Kristiansund Soul Children kommer også til å bidra på en del av konserten.

FAKTA:

Watoto er som en familie bestående av mennesker fra hele verden som jobber sammen for å sikre at sårbare barn og kvinner får et sted å høre til.

I en tid med borgerkrig ble det startet en lokalkirke i Kampala, Uganda for å formidle håp og liv til befolkningen. Siden den gang har Watoto gitt tusenvis av foreldreløse barn en ny familie, utrustet tusenvis av sårbare kvinner til å ta ansvar for nærmiljøet sitt, reddet babyer og tidligere barnesoldater – og sendt over 100 barnekor til seks kontinenter.

Koret som besøker Kristiansund består av 18 barn og 10 voksne.

Når organisasjonen jobber sammen med de mest sårbare i samfunnet, er deres mål at hver enkelt skal bli ledere i sitt miljø, og på den måten bidra til å gjenoppbygge landet.

Gjennom 35 år har utfordringene Afrika endret seg, men visjonen forblir den samme:«Celebrate Christans Care for Community».

(Kilde: Watoto)

Kommentarer til denne saken