Tirsdag 11. oktober tok en liten gjeng med barn fra Atlantis barnehage turen til Kristiansund sentrum sammen med to voksne for å dra på biblioteket.

Da de kom til Carolines Plass, i området mellom biblioteket og kinoen, fant de en liten blank pose som inneholdt et hvitt pulver. De ringte politiet, som kom raskt til stedet.

– Politiet var på plass etter ti minutter og tok hånd om posen. Vi fortalte barna at det kunne dreie seg om medisin som kan være farlig. Vi ville ikke at tilfeldige mennesker skulle ta i posen. Så tusen takk til politiet som handlet raskt, sa Rita Olsen og Elisabeth Kringstad Røsand i Atlantis barnehage.

Senere samme dag bekreftet politiet at de hadde fått en henvendelse som gjaldt funn av en pose med hvitt pulver.

– Vi har opprettet sak og skal sende stoffet inn til analyse, slik at vi kan finne ut hva som er i posen, opplyste politiet til Tidens Krav.

Siden har Tidens Krav vært i kontakt med politiet i Kristiansund flere ganger, med spørsmål om det hadde kommet svar på analysen.

– Posen er sendt til Kripos for analyse, og slike analyser kan ta tid, forklarte politiet samtlige ganger – sist for omtrent tre uker siden.

Onsdag 16. november kan derimot Roger Nordeide ved rusavdelingen i på politistasjonen i Kristiansund informere om at politiet ikke vil få noe svar på hva slags stoff posen inneholdt.

– Det stemmer at posen ble sendt til Kripos, men den inneholdt en såpass liten mengde pulver at den ikke ble analysert. Slike små mengder blir sendt direkte til makulering, sier Nordeide og tilføyer:

– Men, vi er ganske sikre på at det var narkotika.