Det er heller ikke mange kroner som går til bruk av agenter i forbindelse med overganger.

Nå viser tall fra Norges fotballforbunds formidlerrapport at KBK var ett av to lag som brukte mindre enn én million kroner på agenter i fjor.

Se hele listen i bunnen av saken.

FIFA-reglementet krever at godtgjørelser eller betalinger som spillere eller klubber har betalt til formidlere blir offentliggjort. I perioden fra 1. januar til 31. desember 2021 har KBK betalt 963.125 kroner til dette formålet, viser tallene fra NFF.

Kun Sandefjord betalte mindre i 2021 med 570.358 kroner.

En annen verden i Molde

Økonomien er en helt annen i Molde. Romsdalingene brukte 8.514.487 kroner bare i agenthonorarer i fjor, noe som tilsvarer en sjettedel av den samlede summen for hele Eliteserien – som var 49,7 millioner kroner.

Stabæk brukte nest mest med 7.167.640 kroner, etterfulgt av Rosenborg og Bodø/Glimt.

Tallene viser enhver betaling agenter har mottatt fra en norsk klubb eller spiller i forbindelse med kontraktsinngåelse med norsk klubb. I tillegg til overganger mellom klubber, betales det også agenthonorarer i forbindelse med nye kontrakter til spillere som allerede er i klubben.

Her er listene

Dette er spillerne som har utløst betaling til formidlere hos KBK i løpet av 2021: Ivar Furu, Snorre Strand Nilsen, Sander Kartum, Andreas Hopmark, Agon Mucolli, Bendik Bye, Brynjolfur Willumsson, Olaus Skarsem, Torgil Gjertsen, Jesper Isaksen, Moses Mawa og Elias Hadaya.

Agenthonorarer Eliteserien 2021:

Avtaler med utbetalt formidlerhonorar i KBK i 2021: