Gå til sidens hovedinnhold

Barbara Ann Alnæs

minneord

Vår alltid positive og gode mor, Barbara Ann Alnæs, sovnet stille inn 19. desember. Tidlig i desember falt hun og brakk ryggen. Alle barna var til stede den siste helga hun var våken, og hun spøkte og lo innimellom smertene helt til det siste.

Barbara Ann, født 2. mars 1929, vokste opp i California. Hennes mommy og daddy var begge opprinnelig fra Norge, men de hadde reist over Atlanterhavet for å leve ut den amerikanske drømmen. Hennes far Ole Jordheim drev et stort bakeri, som han kalte opp etter Barbara Ann, og brukte et barnebilde av henne som logo.

Til tross for at hun vokste opp i trygge og gode omgivelser i solfylte California, brakte kjærligheten henne over til Kristiansund allerede da hun var 19 år. Hun møtte Ingolf A. Alnæs da hun og foreldrene var på besøk i Europa høsten 1948.

De giftet seg i California 9. januar 1949. Så flyttet de til Kristiansund, fikk sin første sønn Bent i desember, Leif Inge tre år senere, og Tina tre år etter det. Så gikk det 11 år før sistemann Ole Knut ble født.


Barbara beholdt sitt amerikanske tonefall hele livet, og brakte med seg matvaner som både venner og familie fikk ta glede i. Både kalkun og peanøttsmør med syltetøy var naturlige deler av kostholdet hjemme hos Barbara.

Under oppveksten til de tre eldste barna hadde hun nok med både hus og hjem. I tillegg til lesing og reiser. Hun hadde startet på studier på Stanford i USA, men de ble avbrutt av kjærligheten. Så etter å ha født sitt fjerde barn tok hun både artium og hovedfag, og fikk etter hvert jobb som lektor ved Atlanten videregående skole.

Hun elsket å være lærer! Eller å stå på scenen som hun ofte kalte det. Møter du en av hennes elever vil de helt sikkert huske henne, enten for at hun faktisk lærte dem engelsk, eller for at hun greide å engasjere deres interesse for historie.

Aller mest satte hun pris på å undervise musikklinjen i engelsk - hennes kreative sjel passet godt med elevenes. Hennes kreativitet og glede for musikk og scenekunst har hun ført videre til både barn og barnebarn.


Barbara var et ja-menneske, og fikk hun forespørsel om en ny jobb eller et oppdrag sa hun aldri nei. Det gjorde at hun var tolk i retten, guide for cruiseturister, foreleser på BI og Høgskolen i Molde samt veileder for fjernundervisning ved Universitetet i Trondheim. Dette holdt hun på med til hun var 80 år.

Barbara gjorde seg aldri til eller skulle forsøke å være cool, derfor var det trygt å være rundt henne da hun alltid var naturlig og positiv. I dag er familien blitt stor og spredt seg godt, med fire barn, ni barnebarn og ni oldebarn med et par til på vei.

De siste årene ble hun gradvis dement, og for tre år siden flyttet hun til Roligheten, og i vår til Rokilde. Til tross for sykdommen beholdt hun sitt gode humør, og hadde alltid en god historie og latter på lur.

Vi lyser fred og takknemlighet over Barbaras minne.

Kommentarer til denne saken