Gå til sidens hovedinnhold

Bakke ber om at fødeansatte får ro

– Jeg ønsker debatten om fødetilbudet i Møre og Romsdal velkommen, men diskusjonen går nå utover fagfolka i førstelinja. Nå må de få ro.

Det skriver adm.dir. Øyvind Bakke i et leserinnlegg publisert i Tidens Krav.

I leserinnlegget skriver han at slik det offentlige ordskiftet har utviklet seg, er dette nå i ferd med å gå sterkt utover arbeidsmiljøet.

– Jeg har fått tilbakemeldinger, både fra ansatte, tillitsvalgte og verneombud, om at det er krevende å jobbe på en arbeidsplass som til stadighet preger dagsorden både i mediene og de ikke-redaktørstyrte mediene. Dette bekymrer meg, fordi det kan føre til en ytterligere svekking av fødetilbudet i Nordmøre og Romsdal og gjøre rekrutteringen mer krevende. Det har vi ikke råd til. I tillegg til å lykkes med rekrutteringen må vi lykkes i å bevare alle fagfolka våre, skriver Bakke.

Foretaksmøte neste uke

Tirsdag 23. februar vedtok Stortinget å be regjeringen om å instruere Helse Midt-Norge om å sikre fortsatt drift av fødeavdelingen i Kristiansund. Neste uke er det foretaksmøte om saken mellom helse- og omsorgsminister Bent Høie og Helse Midt-Norge.

– Det blir vår oppgave å realisere dette og sikre et faglig forsvarlig tilbud både i Molde og Kristiansund. Den midlertidige stengingen av avdelingen i Kristiansund må bli så kortvarig som mulig, skriver Bakke.

Her kan du lese hele leserinnlegget.

Vern om fagfolka, vær så snill

Kommentarer til denne saken