Etter misnøye med resultatene på banen for KBK, mistet trener Christian Michelsen jobben i forrige måned. Formelt er han fratatt arbeidsplikten fordi svake resultater ikke er oppsigelsesgrunn for en fotballtrener.

Michelsen har hatt jobben i snaut ti år.

Forhandlingene om sluttavtale har ikke endt med enighet, forteller VG, og Michelsen har hentet inn Mette Yvonne Larsen som advokat.

– Om ikke Kristiansund betaler Michelsen ut kontrakten, har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sier Larsen til avisen.

To forslag fra KBK

I praksis er ikke Michelsen oppsagt og mottar lønn fra KBK fram til de blir enig om noe annet, i Michelsens tilfelle frem til 31. desember 2025 – eller til partene blir enige om en sluttavtale.

Foreløpig virker det å være stor avstand mellom partene.

Michelsens advokat kaller KBKs forsøk på løsning for å være et «skambud».

Advokat og KBK-styremedlem Martin Williams er satt til å ha dialogen med Michelsen i sluttpakkeforhandlingene, og svarer slik på kritikken overfor VG:

– Vi har klargjort vårt standpunkt og fremmet to forslag. Bortsett fra det ønsker vi å ta den diskusjonen direkte med dem.

Kritikk fra forening

Michelsen tok KBK opp til Eliteserien og leverte sterke plasseringer over flere sesonger, men i fjor rykket laget ned til 1. divisjon. Der gikk det trått gjennom vår og sommer, og til slutt valgte ledelsen å gjøre et trenerbytte.

I en tidligere artikkel har Norsk Fotballtrenerforenings leder Geir Åge Olsen kritisert beslutningen i KBK-styret. Foreningen viser til statistikk som skal vise at trenerskifte sjelden betyr bedre resultater.