Obs, spoiler! Saken inneholder hendelser fra søndagens episode av «Farmen» på TV 2.

I kveldens episode av realityprogrammet «Farmen» skal i tradisjon tro storbonden og hennes hjelpere på markedet. Ukens storbonde er Bente Rabba (54), som har med seg blant annet Andrea Marie Rosli (24) til det berømte markedet.

Opplevelsen på markedet skulle - ifølge Nettavisen - for øvrig ikke bare bli fryd og gammen for Rabba.

Produksjonen måtte bryte inn

I løpet av markedet møter nemlig forpakterne på en spåkone som tilbyr seg å spå en av deltakerne. Slik det blir fremstilt i episoden får seerne se en enighet blant deltakerne om at Rosli skal få æren av å bli spådd.

Det var imidlertid ikke helt slik ting gikk for seg kan flere deltakere avsløre ovenfor Nettavisen.

Nettavisen har tatt en prat med Rabba, som forteller at det i utgangspunktet ble bestemt at det var hun som skulle få denne opplevelsen. Det skal imidlertid produksjonen ha satt en stopper for.

– Plutselig fikk vi beskjed fra produksjonen om at de ikke ville at jeg skulle bli spådd, avslører Rabba.

– Som å slå en knyttneve i magen på meg

Rabba forteller nemlig at produksjonen ønsket at hjelperen hennes, Andrea Rosli, skulle bli spådd av spåkona.

– Det var som å slå en knyttneve i magen på meg, forteller Rabba.

54-åringen opplevde situasjonen som rigget og at planen hele veien var at Andrea skulle få opplevelsen med spåkona. Hun beskriver hendelsen som både irriterende og skamfull.

– Da ble det en ordentlig klein situasjon, og da var ikke jeg interessert i å diskutere saken, sier hun.

Produksjonen skal, ifølge Rabba, ha forsøkt å gjøre ting bedre ved å tilby både boller og griselabb til 54-åringen. Dette falt imidlertid ikke i smak for sistnevnte.

– Jeg skal ikke ha noe ekstra for det. De skjønte at det var dumt at de hadde gjort det på den måten, men jeg er ikke glad i slikt. Jeg sa bare «nå kjører vi løpet slik det er planlagt».

Ville få en bedre historie

Rosli bekrefter overfor Nettavisen at de kom til en enighet hvor det var storbonden som skulle bli spådd, men at produksjonen da valgte å bryte inn. Rosli forteller at hendelsen resulterte i en betydelig klein situasjon.

– Produksjonens narrativ var tydeligvis at jeg skulle bli spådd, fordi det som blir sagt til meg skulle bli sagt i utgangspunktet, spådommen handlet mye om romantiske relasjoner, forteller Rosli og legger til:

– Jeg tror nok det var en større historie og hente på meg.

24-åringen forteller videre at situasjonen kunne blitt håndtert annerledes, og skulle ønske de fikk beskjed på forhånd at det var henne de ønsket skulle bli spådd.

– Da kunne vi gått inn med forventningen om at det skulle gjøres slikt, men når man får beskjed om at vi gjorde noe feil så tenker man jo at man ikke lager reality-TV lenger, sier Rosli.

Selv kjente hun på skam for å ha tatt muligheten fra Rabba, som hadde sett fram til å bli spådd.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter til Nettavisen at produksjonen valgte å bryte inn, men at Rabba skal ha fått muligheten til å bli spådd i etterkant.

– Vi kjenner til at det skal ha vært en misforståelse rundt denne hendelsen fra markedet. Bente skal imidlertid ha fått tilbud om å bli spådd etterpå, men valgte å takke nei til dette.