Avlyser Atlanterhavsuka

AVLYST: Dette bildet er hentet fra Atlanterhavsuka i 2019. I år er arrangementet avlyst.

AVLYST: Dette bildet er hentet fra Atlanterhavsuka i 2019. I år er arrangementet avlyst. Foto:

Styret i Atlanterhavsuka på Smøla har vedtatt å avlyse årets arrangement.

DEL

Planen var å arrangere swimrun, padlemaraton og triatlon på Smøla 6.–8. august, med mange deltakere og folkefest i hele kommunen.

I en pressemelding opplyser styret at dette ikke er gjennomførbart i år.

– Med den pågående pandemien, krav til smitteverntiltak og avstand, sammen med de begrensningene som foreligger for arrangementer, vil dette ikke være gjennomførbart, skriver styreleder Anders Hermstad i pressemeldingen.

– Styret får også støtte fra Smølas kommuneoverlege og smittevernansvarlig Håvard Bjørkly i beslutningen om å avlyse årets arrangement.

– Det er en veldig trist beslutning å måtte ta, men den er likevel riktig, sier Hermstad.

– Selv om vi kanskje kunne ha gjennomført de ulike øvelsene i Atlanterhavsuka med en hel del tilpasninger med tanke på avstand og smittevern, ville det bli et arrangement helt uten det folkelivet og samholdet vi ønsker skal være forbundet med Atlanterhavsuka, sier styret.

STYRET: Ina Næss (fra venstre), Asbjørn Ole Karstensen, Stine Hopmark og Anders Hermstad.

STYRET: Ina Næss (fra venstre), Asbjørn Ole Karstensen, Stine Hopmark og Anders Hermstad. Foto:

– Feil å oppfordre til folkefest

Hele konseptet rundt Atlanterhavsuka er bygget på at det skal være trivelig, at deltakerne skal kose seg på Smøla, at folk skal være sammen, og det skal være en fest for alle på Smøla.

– Det ville blitt helt feil å oppfordre til folkefest når alle bes om å delta i den nasjonale dugnaden for å få stoppet smitten av koronaviruset.

– Vi lover likevel å komme sterkere tilbake med en enda bedre utgave av Atlanterhavsuka i 2021. Datoene er allerede spikret, så sett av 5.–7. august, oppfordrer Hermstad.

Her kan du se bildeserie fra arrangementet i 2019:

Artikkeltags