Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er veldig, veldig glad

Artikkelen er over 5 år gammel

Stranda Prolog vant årets innovasjonspris på Aqua-Nor.

Prisen ble nylig delt ut av fiskerminister Elisabeth Aspaker under et festmiddag på Scandic Nidelven Hotel i Trondheim tirsdag kveld. Prisen er på 100.000 kroner, samt diplom, heder og ære.

- Jeg kommer fra en familie av oppfinnere, så for oss er dette ekstra stas. Jeg er veldig, veldig glad, sier daglig leder Klaus E. Hoseth i Stranda Prolog.

Averøybedriften vant med lekteren «HelixiR».

«HeliXiR» er utstyrt med tanker og utstyr for medikamentell behandling av fiske, på merdkanten. Det er forventet at systemet vil gi minimum 90 prosent reduksjon i bruken av medikamenter. Nyvinningen er utviklet av Stranda Prolog sammen med Måsøval fiskeoppdrett og med støtte fra Innovasjon Norge.

Les mer om HeliXiR her: Nyvinning kan gi innovasjonspris

- En ting er at vi vant denne prisen. Men det viktigste for oss er at vi allerede har fått solgt en enhet som skal leveres til kunde denne uka, og at teknologien vår nå blir tatt i bruk. Dette er mer enn streker på et papir, konstaterer Hoseth.

- Hva kan dette bety for bedriften?

- La meg si det sånn, jeg har sittet i møter med interessenter i hele dag. Interessen har vært veldig stor for produktet. Vi er glade for at vi allerede er ferdig med utprøvingen, og mener vi har utviklet et kommersiielt produkt til nytte for næringen globalt, sier Hoseth.

Blant de nominerte som gikk til finalerunden var også Storvik Aqua AS (Sunndalsøra) og EBTech AS (Molde), som sammen har utviklet et patentsøkt system kalt Akva Vision.

Den siste finalisten til Innovasjonsprisen 2015 var Protex AS (Ålen/Trondheim) som sammen med SINTEF Teknologi og Samfunn som utviklingspartner og sentrale aktører og utøvere i havbruksnæringen, utviklet arbeidsklær spesialtilpasset morgendagens behov i oppdrettsnæringen.

- Hva sa fiskeriministeren, Hoseth?

- Aah, det husker jeg ikke nå. Men hun var innom standen vår med følge tidligere i dag. Så jeg husker at jeg sa takk for sist, og at jeg denne gangen kunne tenke meg en klem, ler Hoseth.

Kommentarer til denne saken