– Når det gjelder næringsutvikling, så må vi tenke region

Averøy-ordfører Ingrid Rangønes.

Averøy-ordfører Ingrid Rangønes.

Artikkelen er over 4 år gammel

Samarbeid mellom Kristiansund og Averøy foran årets Oljemesse.

DEL

Mandag 29. august starter årets Oljemesse, ONS, i Stavanger.  Team for årets messe er Transition - overganger.

27 000 kvadratmeter på ti ulike arenaer skal fylles med stands fra inn- og utland.

260 foredragsholdere er klare til å bidra på fire ulike konferansearenaer. Det skal utveksles erfaringer og det skal bygges nettverk.

Kristiansund er selvsagt representert, sammen med Averøy.

Ordfører i Averøy, Ingrid Rangønes, gleder seg.

– Jeg skal delta sammen med Olje- og energiutvalget i Kristiansund, noe jeg setter stor pris på. For når det gjelder næringsutvikling, så må vi tenke region. Vi må se Nordmøre under ett, og tenke at det som er bra for naboen, er bra for oss. For hvem vet når oljenæringen igjen skyter fart, og det blir behov for nye næringsområder? Min spådom er at det vil skje innen få år, sier Rangønes.

Averøy er forberedt

Hun legger til at i Averøy er de godt forberedt på det som kan komme. 

Ragnønes er ikke i tvil om at kommunen hun har valgt til å lede spiller en viktig rolle i denne sammenhengen. Blant annet på arealsiden. 

– Averøy har bestandig hatt en klar næringsprofil, og vært opptatt av utbygging. Vi har lagt til rette når det gjelder næringsareal, ikke minst når det gjelder gode kaianlegg. Og vi har en effektiv og veldrevet kommune, som er raskt på banen når det gjelder å ta imot nye aktører. Det får vi stadig tilbakemeldinger på. 

Boligtomter er heller ikke noe problem på Averøy.

– Så jeg vil si at Averøy er godt forberedt på vekst. Og mange har allerede oppdaget Averøy. Vi ble 25 nye averøyinger bare de siste månedene. Fortsetter det slik, er det ikke lenge før vi er over 6000 innbyggere. Målet mitt når jeg drar nedover på oljemessa, er å profilere kommunen vår, og regionen, best mulig. Til byen som var mitt hjemsted i fire år, smiler Rangønes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken