Nordmøre Fiskebåt AS har siden Renate K. Gustad sluttet i jobben 1. juli jaktet på ny daglig leder. Nå kan Averøy-firmaet annonsere at de har ansatt Birgit Dyrhaug (38).

Nordmøre Fiskebåt ble stiftet i 2003 og eies i dag av 30 aksjonærer bestående av fem kommuner, fiskebåtrederier, produksjonsanlegg, servicebedrifter og bank.

Dyrhaug kommer fra Eide og er bosatt på Vevang. Hun startet i jobben 3. januar og jobber fra selskapets kontorer på Bremsnes i Averøy kommune. Hun kommer fra stillingen som salgs- og markedsansvarlig i Melby Snekkerverksted i Eide.

– Framsnakking av fiskeribransjen og rekruttering er sentrale tema for arbeidet i Nordmøre Fiskebåt AS. Dette er noe vi fortsatt vil jobbe med i tillegg til andre verdiskapende prosjekter slik at vi virkelig kan levere på vårt formål som er å arbeide for en lønnsom, framtidsrettet og variert fiskeflåte i regionen, og en tilsvarende robust mottaks-, service- og leverandørindustri i marin sektor, sier nyansatte Birgit Dyrhaug i en pressemelding.

Dyrhaug har bakgrunn fra ulike bransjer og politiske verv, blant annet som varaordfører i tidligere Eide kommune og som opplæringskonsulent i Marint Kompetansesenter.

– Med Birgit får Nordmøre Fiskebåt AS en selvstendig, energisk og beslutningsdyktig leder som har gode egenskaper for samarbeid både med eiere, kunder og samarbeidspartnere, skriver selskapet i pressemeldingen.