Gå til sidens hovedinnhold

Averøy-bedrift skal bygge kulturhus i Aukra

Artikkelen er over 1 år gammel

Betonmast Røsand har sammen med Asplan Viak vunnet konkurransen om å bygge nytt kulturhus og svømmehall for Aukra kommune.

Det kommer fram i en pressemelding fra Betonmast. Konkurransen ble vunnet i oktober og avtalen ble signert tirsdag 3. desember.

Forventet byggestart er sommeren 2020, og kulturhuset skal stå klart til bruk våren 2022.

Averøy-bedriften Betonmast Røsand har tidligere bygget Julsundet skole og Gossen barne- og ungdomsskole for Aukra kommune.

Svømmebasseng og festsal

Den forventede kontraktssummen er cirka 186 millioner kroner eksklusiv mva. Prosjektet er en design-priskonkurranse der Betonmast Røsand sammen med Asplan Viak har stått for design og utforming. Bygget er på til sammen 4.700 kvadratmeter med tilhørende utearealer.

Det nye kulturhuset på Aukra skal inneholde blant annet 25 meter svømmebasseng, bibliotek, aktivitetsrom, kontor, festsal osv. Prosjektet har fått navnet «Torget» og skal være en bygg for alle i Aukra kommune, både på dagtid og kveldstid, opplyser Betonmast.

Les også

Gøy å være på lag med Kristiansund, sa statsråden - og bladde opp 150 millioner

– Framtidsrettet

– Dette blir et framtidsrettet og fleksibelt bygg til glede for alle innbyggere i Aukra kommune, skriver Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand, i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken