Gå til sidens hovedinnhold

Autolinebåt fra Averøy ble Årets kvalitetsfisker: – Dette betyr veldig mye

Artikkelen er over 2 år gammel

– Leverer fisk i verdensklasse.

På Råfisklagets årsmøte ble autolinebåten «O. Husby» fra Ekkilsøy i Averøy kåret til Årets kvalitetsfisker for sitt arbeid med å levere fisk i verdensklasse, skriver Norges Råfisklag i en pressemelding tirsdag.

– Fisken fra denne båten har så fin kvalitet at den kan brukes til å lage et bredt spekter sjømatprodukter av ypperste klasse. Mesteparten av rederiets fangster selges via Råfisklagets auksjon og er så ettertraktede blant kjøperne at det i 2018 var hele 35 ulike bedrifter som bød og fikk tilslag, skriver Charles A. Aas i Norges Råfisklag i pressemeldingen.

Blir fish and chips i England

«O. Husby» ble bygget i 1998 og er eid av O. Husby fiskebåtrederi AS, som består av søskentrioen Ingvald John Husby, Jorunn Husby Nekstad og Anne Husby Dyrseth.

Råfisklagets hederspris går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen.

– Har du vært i England og spist «fish and chips» er det en sjanse for at det er fisk fra nettopp dette fartøyet du har nytt, skriver Aas i pressemeldingen, og legger til at fartøyets fisk i tillegg har sluppet gjennom det trange nåløyet blant luksusmatvarene hos Marks & Spencer.

– Felles innsats

Det var statssekretær Roy Angelvik som delte ut prisen.

– Det er felles innsats fra alle om bord som gir høy kvalitet på fisken. At vi får denne prisen betyr derfor veldig mye for oss, sier Ingvald John Husby på vegne av rederiet, ifølge pressemeldingen.

Les også

Hvor mange fiskebåter blir på lokale hender i framtida?: - Man kan ikke holde på til man sitter i gyngestolen

Les også

Omstilling og satsing på beredskap for fiskere: - Har fått napp hos flere rederier

 

Kommentarer til denne saken