Etter to koronaavlyste revyoppsetninger er Aurerevyen tilbake på scenen igjen. Siste forestilling var i 2019. Tittelen «Omcider» spiller på at de omsider er tilbake på scenen – òg at det er flere som har startet med ciderproduskjon i kommunen.

– Vi skulle ha forestillinger i fjor høst og i vår. Men nå blir det. Det er fantastisk artig å være tilbake, selv om vi merker at det er litt tungrodd etter covid. Men nå er vi på hjul igjen, sier Mari Karin Lesund, som i mange år karikerte tidligere ordfører Ingunn Golmen med stor suksess.

Harselas

Nå er det Hanne-Berit Brekken som er ordfører, og det er Nina Skipnes som har fått rollen som nettopp Brekken.

– Det var litt trist å «gå av som ordfører», men det er fint å kunne overlate roret til Nina Skipnes. Men ingen her sier at Ingunn Golmen er glemt. Hun er fortsatt aktiv i fylkespolitikken, og dét kan fort gjenspeile seg på scenen, sier Lesund.

For det er de lokale politikerne som får gjennomgå i revyen.

– Det er unektelig de lokale politikerne som får gjennomgå. Vi skal harselere, men det skal ikke være noe stygt, forsikrer Lesund.

Hun hinter om at det blir tema fra både helse- og omsorg og fra bilverksted, der det brukes ord og faguttrykk som mange ikke forstår. Slik kan det bli forviklinger av. Men det er også rom for alvor.

– Det blir skjemt og alvor. Vi må ha begge deler for å få dybde i forestillingen, sier Lesund.

Mye arbeid

Om lag 50 personer er i sving for å gjøre revyen mulig. Inkludert ti skuespillere og seks musikere i revybandet på scenen. Scenearbeidere, sminkører og ikke minst matlagere.

– Ja, vi har egne folk til forpleining og mat. Dette er viktig for trivselen og det sosiale. De to siste ukene før forestilling er det ganske intense arbeidsøkter, så trivsel er viktig å prioritere. Vi er som en familie når vi jobber så mange timer i lag. De to siste ukene før premiere, øver vi hver eneste dag.

Manuset er skrevet av en kjerne på fire – fem personer i Aurerevyen. Instruktør er Stian Hovland Pedersen fra Trondheim, som er med for andre gang. I tillegg til to nye lokale revyartister, blir det gjesteopptreden av Pål Stavrum fra Verdal. Han har hytte og revy-bekjentskaper i Aure og ville bidra.

Årets Aurerevy arrangeres i Aure arena den 3.–6. november.